Ett liv med faror och smärtor

Senast uppdaterad, 2022-12-04, info@gratis-pengar.se

Det är inte alltid lätt att leva och jag kan bara konstatera att det verkar vara betydligt svårare att leva ett liv som kvinna. Hela livet verkar vara kantat av faror och smärta och när man tror att allt skall bli bra så kommer klimakteriet och gör saker och ting till ett verkligt helvete. Jag är som sagt inte kvinna och vill ni korrigera min text gör det gärna genom att mail mig så kan jag ändra.

De första åren

När man är liten och livet skall vara som en dans på rosor så bör man som förälder vara uppmärksam på att ca 5% av befolkningen har sexuella fantasier om barn. Vilket är tok för många. Dock så är det ”bara” ca 1% av befolkningen som verkligen är pedofilier. Barn och unga har väldigt svårt att freda sig som dessa rovdjur och här måste vuxenvärlden ingripa vid minsta misstanke och skydda barnen. Tyvärr så har jag både sett och hört hur vuxenvärlden många gånger misslyckas med det. Av någon anledning så vågar man inte sätta ner foten och tar den enkla vägen framåt. Man väljer ofta att misskreditera barnet och tror på förövaren. Rådet jag kan ge här är att lita på din magkänsla och prata med någon som du kan anförtro dig åt. Rådet gäller både barn och föräldrar till barn som utsätts. Polisanmäl alltid och se till att förövaren hamnar bakom lås och bom annars kommer han bara att utsätta fler barn för samma sak.

Mens

Mens måste vara djävulens påfund. Något jobbigare påhitt har jag svårt att tänka mig. Kvinnan får en gång per månad ett ägg som skall bli befruktat och blir det inte det så släpper det från kroppen med hjälp av blödningar. Blödningar som dessutom gör otroligt ont för många med huvudvärk, magvärk och gud vet vilka smärtor som tjejerna får. Dessutom blir vissa kvinnor arga som bin under mensen. Detta sker alltså en gång per månad under ca 40 år av livet. Usch och fy är allt jag kan säga.

Våldtäkter

Av någon anledning så ser vissa män alla kvinnor som köttstycken som de har fri tillgång till. Som tur var finns det snälla män också men ca 25% (!!!) av alla kvinnor i Sverige råkar statistiskt ut för ett sexuellt övergrepp under sin livstid. Det är på tok för många och här borde skolan göra mer för att uppfostra männen till bra män. Ett sexuellt övergrepp skall alltid polisanmälas men problemet är att den som utsatts för en våldtäkt mår så dåligt att det är inte säkert att offret orkar med en anmälan.

Föda barn

Många kvinnor beskriver detta som det värsta men också det bästa de har gjort i hela livet. Det finns ingen värre smärta än att föda barn och många spricker också upp i underlivet som måste sys ihop efter födseln. När barnen väl är fött väntar ett år av sömnlösa nätter eftersom de små inte vet skillnaden på dag och natt.

Klimakteriet

När man tror att livet äntligen skall lugna ner sig och allt skall bli bra då kommer klimakteriet. Klimakteriet är den tid i livet då äggstockarnas funktion minskar, mensen upphör och hormonbalansen i kroppen förändras. Det kan pågå olika länge, från något år upp till mer än tio år. Klimakteriet kallas också för övergångsåldern. Ett stadie som alltså kan pågå i TIO år. Dessutom är det bara tre djur på hela jorden som hamnar i klimakteriet, människan, späckhuggaren och grindvalen, alla andra kan föda barn ända fram till sin död. Vad innebär då klimakteriet? Jo att du kan få vallningar, migränanfall, sömnproblem, humörsvängningar, depression, torra slemhinnor, urinvägsbesvär och lite till. Precis vad man behöver när man är kvinna och ca 50 år gammal.

Vad ska man göra?

Som kvinna skall man ta hand om sin kropp och veta om de olika perioderna. Man skall söka själv av sjukvården om man tycker att det är för jobbigt. Det finns hjälp att få vid förlossning, mens och klimakteriet från sjukvården. När det kommer till pedofiler och våldtäktsmän måste vi alla hjälpas åt och sluta vara naiva. Dessa faror kan undvikas men är inte så enkelt för den enskilda individen alla gånger.

Bakgrund till detta inlägg

Frun har börjat läsa på om klimakteriet och tycker är en otrevlig överraskning som väntar henne bakom knuten. Hon sitter just nu och läser på allt om klimakteriet för att veta vad som väntar henne och hon utbrast då ”som om det inte räckte att jag har haft mens och fött barn skall jag få den här skiten också!”