Snart ett år

Senast uppdaterad, 2022-10-08, info@gratis-pengar.se

Det har gått nästan ett år sedan jag av fick en liten oklar idé om att sätta upp en site och börja länka till diverse olika siter för att kunna få värvningspremien som många företag ger till sina kunder när de värvar en vän. Det första jag gjorde var att samla ihop lite länkar, gick och köpte mig en webbadress och satte upp siten. Det är inte alltid lätt att välja vilken adress man skall ha och med facit i hand så borde jag ha valt ett annat namn eftersom gratis-pengar.se tyvärr skriker scam lång väg. Jag har fått mycket skit för mitt domännamn men nu är det som det är och jag tänker inte byta namn. Jag har också fått en hel del kritik för att jag är anonym men det beror på att mina politiska inlägg drar till sig uppmärksamhet. Livet blir helt enkelt enklare om jag inte får påhälsning av någon galen vänsteraktivist som vill föra diskussionen vidare framför min dörr. Den mängden hat och hot som uppstår när jag gör mina politiska inlägg är tyvärr rätt så jobbig men jag blockar numera friskt och tar inte ens diskussionen.

Siten utvecklas

När siten väl kom upp och jag dessutom startade mitt Instagramkonto, @mot_andra_miljonen började det så sakta ta fart. Rätt snart insåg jag att jag måste skriva om något för att få besökare till min site och jag började recensera olika ekonomiappar eftersom jag tycker att det är kul att se vad de olika apparna kan göra. Det blev väldigt uppskattat och mina recensioner är välbesökta. När jag ändå var i farten med att skriva började jag lyfta in politiska inlägg i mitt flöde tillsammans med personliga inlägg. På Twitter hade jag redan en profil @I_Kungens_Kurva som jag kopplade ihop till siten och mitt Instagramkonto. På Facebook körde jag igång en profil med namnet Gratis Pengar vilket gick väldigt bra ända tills Facebook kom på att det var ett fake namn och började ta bort alla mina inlägg. Jag var då tvungen att sätt upp ett nytt konto på och gjorde då en sida istället vid namn Gratis-pengar.se och det gick bra. Sen har jag en Facebook profil till med ca 2500 vänner vilket är ett måste för att kunna kommunicera bra. När jag höll på som bäst och få ordning på sidan så påpekade min fru att det är nog bra om du finns på TikTok också. Sagt och gjort jag registrerade @mot_andra_miljonen där också. Nyligen så registrerade jag mig också på YouTube bara för att finnas där med men det är en rätt så tynande tillvaro som @mot_andra_miljonen för där. Jag var ett tag på Tumblr men efter att ha försökt i 6 månader och inte fått en enda exponering eller likes så insåg jag att det var kört och lämnade plattformen. Men det jag har lagt upp där ligger ju kvar.

Vad är det som drar mest?

Utan tvekan är det mina politiska inlägg som drar allra mest trafik och rör upp känslor. Det är bra drag om man lyckas träffa rätt och både följare och icke följare ger sig in i vilda diskussioner. Ibland blir de för vilda och jag måste gå in och radera men för det mesta håller sig kommentarerna precis ovanför vattenytan. När det kommer till de ekonomiska inläggen så är det tävlingar som drar allra mest uppmärksamhet och aktivitet. Av någon anledning så lockar tävlingarna inte alls på Twitter, Facebook eller TikTok. En väldigt intressant iakttagelse tycker jag och bra för den som vill försöka köra en tävling. Förutom tävlingar så är de populäraste inläggen de där jag presenterar något ekonomiskt i allmänhet, mina inlägg om cashback, störst på finansinsta och min portfölj. Mina blogginlägg har varierande mottagning.

Vilken plattform drar mest?

Lite överraskande är det TikTok som har rekord över antal exponeringar.

 1. Twitter, ca 55 000 exponeringar, inlägg om nerläggning av kärnkraft.
 2. TikTok, ca 14 000 exponeringar, inlägg om resultatet från skolvalet
 3. Instagram, ca 6 000 exponeringar, inlägg om tävling.
 4. Facebook, ca 5 000 exponeringar, inlägg om reduktionsskandalen.
 5. gratis-pengar.se, ca 350 besök på en dag, populäraste sidan – S ett parti av lögnare
 6. YouTube, 54 visningar, inlägg om rösta blågult i valet 2022

Men om man istället kikar på de hur de olika plattformarna fungerar dagligen så blir det lite annorlunda.

 1. Instagram ca 2500 exponeringar
 2. TikTok, ca 300 exponeringar
 3. Twitter, ca 200 exponering
 4. Facebook, ca 100 exponeringar
 5. gratis-pengar.se ca 80 besökare per dag
 6. Youtube, ca 5 exponeringar

Bästa resultat

Mina politiska inlägg är väldigt populära och antal exponeringar slår då i taket på ett väldigt härligt sätt men jag vill inte ramla in på BARA politik utan tycker att jag funnit en bra mix med inlägg. För att nå ut med inlägg och texter är det är väldigt bra att vara med i diverse Facebook grupper. När jag sedan skriver ett inlägg på Instagram eller på min site så kan jag göra ett inlägg direkt i gruppen för att få mer uppmärksamhet runt mitt inlägg. Flytta inlägg mellan de olika plattformarna för att göra succé. Mina två grundpelare är Instagram och min site. Genom att så ofta som möjligt göra mina inlägg med samma layout känns jag igen på alla plattformar. I alla mina bio på Instagram, Facebook, TikTok, Twitter och YouTube hänvisar jag till denna site för att knyta ihop säcken. Kommentera, gilla och följa andra på sociala medier är ett bra sätt att dra till sig uppmärksamhet. På Facebook och Twitter kan man dra mycket trafik genom att kommentera kända personers inlägg för att själv få mycket uppmärksamhet.

Sammanfattning i en lista

 • Var med i Facebook grupper för att nå ut med dina egna texter och inlägg.
 • Flytta ett inlägg mellan olika sociala medier och sätt på din egen layout.
 • Använda samma layout på alla plattformar.
 • Var tydlig och använd samma bio på alla plattformar (helt samma namn).
 • Kommentera, gilla och följ många.
 • Skriv bra kommenterar på stora konton så drar du till dig positiv uppmärksamhet.
 • Tydligt tema, helst skall man hålla sig till ETT ämne. (jag bommar grovt här)

Vad har jag missat?

Här kommer du in i bilden. Vad har jag missat? Vad kan bli bättre. Hör av dig via mail eller DM till @mot_andra_miljonen som jag läser dagligen.