Utlandsresan

Senast uppdaterad, 2023-05-30, info@gratis-pengar.se

Glad i hågen ringer min mamma upp lite då och då och pratar på som om inget har hänt och jag svarar och försöker så mycket jag kan att hålla god ton för att inte förstöra stämningen. Det som är jobbigt är att min mamma vill att jag glömmer allt som har hänt, släpper det gamla och går vidare. Enkelt för henne att säga. Då blir jag och min fru kvar med alla påhopp och framstår som tvättäkta idioter som ägnat de senaste 10 åren av vårt liv åt att försöka hålla min mamma på avstånd. Nåväl denna gång ville hon förmedla den glada nyheten att hon bjuder hela familjen på en resa till Italien. Hon betalar allt. Mycket lockande och det är typ 10 gången hon håller på och gör så. Hon har pengar och vill hellre spendera dom på sin familj än att dö med en massa pengar. Hon har lyckats betydligt bättre på börsen än vad jag gjort så pengar har hon. Något som jag faktiskt funderar på VARJE gång hon kommer med presenter till mina barn. Då ringer hon först och gråter i ca en månad att hon måste få träffa sina barnbarn när de fyller år eller är jul för att hon vill ge dom presenter. Sen när hon väl kommer så har hon ALDRIG gett något som är värt mer än 30 kr. Helt seriöst!! Jämför det med att hon ger bort bjudresor för 100 000 kr vartannat år. Jag fattar ingenting.

3 familjer och mamma

Alla skall med till Italien och det skall bli så roligt. Vi blir totalt 12 personer om ni följer med och det blir så roligt förklarar hon men jag svarar snabbt nej. Nu kommer en lång diskussion om varför vi inte följer med och hon fattar ingenting. Jag kan väl åka själv, barnbarnen kan åka med om föräldrarna är så korkade att de inte vill åka till Italien, min fru kan åka med barnen om jag är flygrädd. Alla möjliga konstiga försök till övertalning görs men inte ett ord om att vi inte följer med för att vi helt enkelt är besvikna och sårade av min mamma och av den anledningen håller oss undan och umgås så lite som möjligt. Min fru har dessutom uttryckt det hela i termer som att jag får välja familj. Om jag går till mamma så går hon. Ett enkelt val.

Förolämpningar

När jag stretar emot så kommer förolämpningarna som ett brev på posten och mamma konstaterar att det är mitt fel att jag inte umgås med mina bröder. Det är jag vuxen nog att hantera. Att det är jobbigt att umgås med dom för att de stött mamma i alla år nämns inte. Dessutom har den ena brodern ifrågasatt min fru flera gånger så det är rätt iskallt på den fronten. Sen fortsätter hon med att allt är mitt fel, det är jag som är konstig och underlig. Hon har ju uppfostrat mig och jag har bott i hennes hus så nog känner hon mig alltid. Att jag bott längre tillsammans med min fru än vad bott hemma hos mamma spelade ingen roll. I och med att min pappa gick bort april 2022 så blev det en uppslitande arvstvist om kaffepengar med min syster och hennes man skulle slagit ihjäl mig om han haft chansen. Min syster förklarade under fem minuter vilken idiot jag var och sedan sa hon att hon aldrig ville se mig mer, Bråket gällde ett arv på ca 1 500 000 kr där bröstarvingarna fick ut ca 40 000 kr var. Pengar som hon sa att hon inte ville ha men ändå fick av pappas sambo. Hon ville att pappas sambo skulle behålla pengarna i orört bo. Nåväl detta nämner mamma med att du kan ju inte hålla sams med din syster heller så det är absolut dig det är fel på.

Ska du inte följa med

In i det sista ringer hon och tjatar om att jag skall följa med och varje gång hon ringer blir resultatet detsamma. Ett nej följt av flera timmars diskussion mellan mig och min fru som inte är så roliga. Anledningen till att det blir dålig stämning hemma beror på att vi båda är som två skadade fåglar när det gäller historiken med mamma och vi har helt enkelt inte kontroll över situationen.