Mailet från helvetet

Senast uppdaterad, 2022-01-29, info@gratis-pengar.se

Regel nummer ett när man bråkar med någon är att inte skriva ner det man tycker och känner i ett mail eftersom det kan användas mot dig efteråt. Dock så kommer jag här att publicera mitt mail så får var och en bedöma vad de tycker. Bakgrunden till detta mail är följande:

Min styvfars sambo dog hastigt och lustigt mitt i livet och han hittade henne död hemma på morgonen. Hon hade gått upp som vanligt och sedan fallit ihop och dött. Sorgligt och på det följer som vanligt begravning och allt sorgearbete. Jag ville stödja honom så gott jag kunde och gick på begravningen och tröstade honom. Efter begravningen tog jag för vana att ringa honom varje dag och fråga hur han mådde och om det var något vi kunde göra. Om han ville kunde han få komma hem till oss och bo något dag om det kändes bra. Vi pratade några minuter varje dag och han verkade uppskatta att jag ringde och hörde hur han mådde. En dag var han dock berusad när jag ringde och samtalet tog en annan väg än vad jag hade väntat mig. Han förklarade för mig att han hört att jag uttryckt mig positivt om Sverigedemokraterna vilket man inte för göra enligt honom. Vidare så förklarade han att han alltid satt mig så högt men nu hade jag fallit ner under jorden. Sen tyckte han att jag skulle sluta vara nazist och inte gå i Hitlers fotspår. Han menade vidare att han misslyckats totalt med mig och att jag inte var värd vatten om jag skulle fortsätta att utrycka mig positivt om Sverigedemokraterna. Han har alltså ingen aning om jag röstar på SD eller inte utan vet bara att jag INTE tar avstånd från dom. Han vet också att jag utryckt mig positivt till flera av Sverigedemokraternas idéer och därmed per automatik är nazist. Jag frågar honom om vi kan prata politik så att jag får förklara mig. Han svarar bara att han absolut inte vill prata politik och därmed är samtalet avslutat. Jag tror jag aldrig varit så upprörd efter ett samtal. Jag ringde för att trösta men blev sågad vid fotknölarna av min styvfar. Dessutom utan en chans till diskussion eller förklaring. Eftersom jag vid detta tillfälle bodde i orten så hade jag mycket att säga (det har jag i och för sig nu också) och blev fruktansvärt frustrerad av att inte få fortsätta diskussionen. Sagt och gjort, jag satte mig ner och skrev detta mail till honom. Detta mail som han sedan viftade med på nästa familjemiddag och idiotförklarade mig inför familjen utan att jag fick försvara mig. Enligt honom så kom brevet utan någon förklaring till honom och han skrev ut det och visade det för alla så att de skulle förstå vilken idiot jag är. Behöver jag nämna att jag hatar honom djup numera och för mig så är han död och begraven. Jag kommer inte att träffa honom något mer i detta livet.

Mitt mail till min styvfar

Torsdag, 11 maj 2017 11:54

Hej,
Jag kan också vara elak och såga dig och ditt liv som misslyckad människa vid fotknölarna om det är på de sättet du vill ha det. Som misslyckad låtsasfigur sitter du på en öde ö mitt ute i skärgården och ryter till. Du bryr dig inte om dina barn, dina barnbarn eller något annat än dig själv. Att du i det läget ens bryr dig om mig och mitt liv är nästan lite komiskt. Du kan inte ens lämna XXXXX för att träffa din egen son eller dina egna barnbarn som bor några meter i från dig. Att du i det läget inte hänger med vad som händer i Sverige förstår jag. Men varför i all värden detta påhopp?
Jag har som grundregel (till min egen nackdel kan jag säga) att aldrig vara elak mot någon men nu fick jag fan nog. Om du vill ha bråk kan du få det. Jag nöjer med med detta mail nu men kan fortsätta snacka skit om dig länge om du vill. Sen tycker jag att du själv kan berätta för XXXX att du inte ens ville ha honom och att det var det som var början på slutet i ditt förhållande med min mamma. Att jag skall sitta inne med den informationen tycker jag är helt onödigt. Jag har tvingats bära den bördan alldeles för länge. Jag tar gärna en lång politisk diskussion om verkligheten, siffror, statistik och alla olika infallsvinklar. Problem och lösningar när det gäller, skola, sjukvård, polis, militär, äldrevård, migration, miljövård, socialtjänstens roll, trafik, kultur och fritid. Till skillnad från dig är jag väl påläst i de flesta områden och ägnar i snitt ca 2 timmar per dag för att hänga med i politiken när det gäller Sverige. Sen lever jag mitt i verkligheten med barn, skola, fritidsaktiviteter, arbete, vänner, grannar och människor omkring mig. Till skillnad från dig som sitter på en öde ö sedan 15 år tillbaks och tror att Sverige ser likadant ut som när du föddes. Jag undrar varifrån du får alla dina fantasier? Jag är enormt påläst och kan det mesta om andra världskriget och Hitler. Satt för övrigt och pratade med en soldat från Hitlers armé häromdagen. Han var på besök hemma hos oss på middag och han berättade hur kriget varit för mig och XXXX. Mycket intressant och bedrövlig historia. Han tvingades in i armén och fick slåss under hela kriget och överlevde som genom ett under. Han är morfar till en av våra bekanta. Tycker att du skall prata lite om nazism med honom istället så kan han förklara ett och annat för dig så att du lär dig något.
//XXXXX

Hans svar

Hej!
Oj vad mycket svammel och lögner.
Jag bara beklagade dina sympatier för SD, är jag elak bara för det. Jag tänker absolut inte inleda någon politisk diskussion med dig.
MVH XXXXXX.