Min mammas lista

Senast uppdaterad, 2022-01-29, info@gratis.pengar.se

Jag hittade inget bättre namn på denna sida än ”Min mammas lista” men jag tänkte helt sonika lista upp alla dåliga saker som min familj har gjort mot mig som jag kommer ihåg på rak arm. Vissa saker är inte så allvarliga, andra är värre. I de fall som jag redan har skrivit ett inlägg om det inträffade så länkar jag till den sidan. I de fall som det inte finns någon länk så kommer jag förmodligen att skriva ett inlägg om det framöver. Listan följer inte helt kronologisk ordning men på något sånär och det som står överst inträffade först.

Listan är tänkt att visa för läsaren att min mor har narcissistiska drag som jag hela tiden måste tampas med. Hon är extremt vältalig och vänlig vilket gör att hon charmar alla vid ett första möte. När man lär känna henne är det mesta frid och fröjd så länge som man inte går emot henne. Hon är en fullfjädrad egoist och erkänner aldrig ett fel. Om hon gjort något fel och ertappas med det skyller hon alltid på någon annan och förklarar att det inte var hennes fel. Min inställning till allt detta är att jag mår skitdåligt och min fru ännu sämre. Jag känner mig som om vi är med om ett pågående övergrepp som aldrig tar slut och som vi inte kan ta oss ur. Jag har läst många böcker om hur barn far illa och i många stycken kan jag känna igen mig. Det värsta är att människor i ens närhet som har möjlighet att stoppa gärningsmannen inte hjälper till. De upplever en annan relation till min mamma och tror att jag överdriver. Mina bröder skulle kunna ta mitt parti men de stödjer mamma även om de instämmer med att hon säger galna saker ibland. Dessutom är det så att båda bröderna har något de kallar mammastopp, perioder då mamma inte är välkommen hem till dom!

Nåväl, över till listan som på inga sätt är komplett.

 • Blev lämnad själv på stranden ett år gammal medans hon var ute och simmade.
 • Blev lämnad själv hemma när hon var ute och gick med hunden när jag mellan 3-5 år. Svårt att säga hur ofta.
 • Hon var otrogen mot min far vilket resulterade i skilsmässa tidigt i min barndom.
 • ”Djävla invandare! Du kan ta första flyg hem!” var några av mammas ord till pappa när de skiljde sig. Det sades mycket mer men det är för hemska saker så min pappa vill än idag inte berätta vad hon sa.
 • Blir gravid mot min styvfars vilja och menar att det är hennes kropp och hon vill ha ett barn till. Jag har frågat mer om detta bråk men fick till svar att det som hände är för hemskt så att hon inte ens kan berätta.
 • Släpp kniven! Ett bråk hemma urartar.
 • Jag fixar jobb åt min ena bror. Får utskällning av styvfar för att han fick provjobba gratis i en timme. Min bror fick jobbet och jobbade sedan där i tre år.
 • Jag fixar jobb åt min andra bror. Får utskällning av styvfar för att det är ett skitjobb. Min bror jobbade extra där i ett år och tjänade mycket pengar. Han pluggade på gymnasiet och hade inga pengar alls.
 • Ville inte gå i borgen när jag ville köpa min första lägenhet.
 • Hatar hon mig?” min mammas första ord om min blivande fru.
 • ”Pratar din flickvän överhuvudtaget?” min mamma tycker jag skall göra slut med min blivande fru.
 • Efter att vi har träffas ringer min mamma upp mig och frågar varför min flickvän var så sur och bitter. Det händer inte bara en gång utan blir mer till en vana.
 • Den ena av mina bröder gör likadant och får också som vana att ringa upp mig efter varje familjemiddag och fråga varför min flickvän var så sur och bitter.
 • Min fru jämförs med nordpolen av min mamma.
 • Hon menar att min fru tog mig för pengarna. Vilka pengar undrar både jag och min frun. Vi har då inte sett någon större summa pengar som fanns vid tidpunkten då vi träffades.
 • När vi berättar för min mamma att hon snart skall bli farmor slutar det med att hon springer runt som en galning och vrålar ”Jag ska bli farmor, jag skall bli farmor!” samtidigt som hon höjer armarna som om hon precis gjort mål i en fotbollsmatch. Knappt ett ord till oss som blivande föräldrar.
 • När vi skall föda nästa barn så skall hon vara barnvakt medans vi åker till sjukhuset. Hon vill dock inte komma över till oss på natten så vi får åka in på dagen säger hon! Mer korkat uttalande får man nog leta efter.
 • Hon vill ha med sig en väninna när hon är ute och går med barnvagnen för att vår son är ju så tråkig.
 • Hon är barnvakt men sonen kissar på sig för att hon inte bryr sig om när han kommer fram till henne och vill ha hjälp med att öppna sina byxor. Hon tittar på TV och lyssnar inte på barnet som hon skall vara barnvakt åt.
 • ”Dina barn är utvecklingsstörda!” Detta upprepar min mamma inte mindre än 15 gånger i ett samtal. Hon har sedan fyllt på med att använda detta ord ca 50 gångar till under årens lopp och är det värsta hon sagt i hela livet. Och nej, mina barn är inte utvecklingsstörda.
 • Bråk med grannen som slutar med mordhot. Grannen kallar bland annat min fru för hora. Min bror undrar vad min fru gjort för att grannen skall kalla henne hora.
 • Bråk med hantverkare som lite subtilt kommer med hot om att något kan hända. Mamma tycker att jag skall betala hantverkarna och inte ställa till med problem.
 • Vi bor i orten och både min mor och min bror tycker att det är väl bara att flytta om ni inte trivs. Detta upprepas under flera år trots att vi förklarar att vi inte har ekonomi nog för detta.
 • Min brors nya flickvän är ju bra men hon är ju svart. Ett just snyggt uttalande av min mamma. Detta uttalande vet inte min bror om.
 • Hon förklarar att om jag säger något så måste hon bara säga emot.
 • Hon hotar regelbundet med att ta livet av sig. Hon har till dags datum hotat med detta ca 10 gånger.
 • Hon ringer mig och är dödssjuk. Jag ringer min bror och ber honom ringa och prata med mamma som då mirakulöst blir helt frisk.
 • ”Vill du leva ett lyckligt liv skall du träffa din mor så lite som möjligt!” vi går till parterapeut och jag får detta råd.
 • ”Vill du döda alla invandrare?” min bror får slut på argument när vi diskuterar politik. PAUS ETT ÅR
 • Blir jämförd med nazist när jag sitter och diskuterar PISA resultat med min andra bror.
 • Blir kallad misslyckad och totalt värdelös av mamma.
 • Av en helt obegriplig slump så blir jag SAMMA dag kallad för misslyckad, att han helt tappat förtroende för mig, nazist och att jag går i Hitlers fotspår av min styvfar. Som sagt en slump de hade INTE pratat med varandra.
 • Jag skriver ett brev som svar på detta telefonsamtal och min käre styvfar skriver ut det och visar upp det på släktmiddagen samma helg där han totalt sågar mig vid fötterna inför mina bröder och min mamma. Jag kan ju inte försvara mig och de sväljer hans version helt och hållet. Det han sagt till mig bara dagarna innan nämner han inte utan visar bara upp mailet. Lärde mig en läxa i varje fall – skicka inga mail i affekt. BRUTET FÖRHÅLLANDE
 • Bilar brinner överallt i Sverige och jag och mamma pratar om vad som hänt och VARFÖR det händer. Jag berättar bara vad som har sagts på TV och i Aftonbladet men det hela slutar med att hon utbrister ”Varför har du bara så onda tankar! Är det allt du kan tänka på, bara ont!”. PAUS ETT ÅR
 • När vi tillslut lyckas flytta från orten så står det i tidningen om sonens nya skola. De hittade en pistol på skolgården. Mina mamma ringer glatt upp och säger att ”Det spelar ingen roll var ni flyttar, ni kan inte flytta från skiten!”
 • Min bror tycker att jag och mamma skall sluta bråka. Jag förklarar att jag inte bråkar och svarar honom om han säger så en gång till vill jag aldrig mer se honom. Han fattar inte än idag vad som sker.
 • Min pappas sambo tycker att jag skall sluta fred med mamma och att det alltid är två som bråkar. Om någon systematiskt säger elaka saker till den andra är det inte två som bråkar.
 • Se dom som döda. Min psykolog tycker att jag skall lämna min familj bakom mig och gå vidare.
 • Mamma ligger svårt sjuk på sjukhus och jag vill ha fred och frågar om vi inte kan umgås normalt. Dock så säger jag att det måste ske på ett villkor – om hon säger något elakt så får hon själv berätta till mina barn att hon sagt att de är utvecklingsstörda. Det tog hus i helvete. ”Man kan ju inte gå runt och hålla koll på vad man säger!”, ”Alla säger elaka saker ibland”, ”Det är ingen fara, lite måste man tåla!”, ”Jag har inte sagt att de är utvecklingsstörda”, ”Det är bara att glömma gamla saker och gå vidare”. Hon fortsatte mala allt möjligt. Det här är mitt under Covid vintern 2021 och sedan dess har vi setts två gånger. PAUS ETT ÅR
 • Hon kommer hem till mig och sonen öppnar dörren. Hon hinner förklara för sonen att jag hatar henne och om det inte vore för den sakens skull kunde vi träffas oftare. Detta uttalande kommer hon senare att förneka och berätta att jag hittat på. När jag nämner att det var sonen som hörde henne och att han berättade det för mig så säger hon att han hittar på.
 • Nyligen ringde min mamma min pappa och de hade ett så trevligt samtal vilket slutade med att hon blev bjuden till pappa. Mamma tycker att vi kan åka dit tillsammans och nämnde också att pappas sambo är så trevlig. Detta gör alltså min far mot mig trots att han vet att jag inte vill umgås med mamma.