P.F.C.

Senast uppdaterad, 2023-07-14 info@gratis-pengar.se

P.F.C. är en tjänst som man bara kan använda via mobilen. De har en Freemium tjänst som är gratis i vilken du får ett betalkort och kan hålla koll på månadens utgifter samt lägga upp en budget. Så mycket mer än så kan man inte göra. Vill man börja använda P.F.C. på allvar behöver man teckna Premium tjänsten för 35 kr/månad och då får man tillgång till alla tjänster på allvar. Som till exempel fria uttag upp till 10 000 kr /månad, alla erbjudanden i deals, man ser hela sin spenderingshistorik, man kan sätta olika sparmål och sätta upp en budget. Det finns även en tjänst som heter Duo som gör att man får ett gemensamt konto där både du och din partner har full kontroll över pengarna som finns på kontot. Denna tjänst kostar dock 50 kr/månad. För barn har de en Junior tjänst med föräldrakontroll. Denna tjänst kostar 20 kr/månad. Man kan även ta snabblån i appen men räntan är då på 13,84%.

När man handlar med kortet får man pushnotis direkt vid varje köp vilket är bra. När det är slut på pengar på kortet så kan man enkelt fylla på med nya pengar genom att själv Swisha över pengar.

P.F.C. olika alternativ och kostnader för respektive tjänst.

P.F.C. har också något som de kallar Flex och det innebär att man alltid har tillgång till pengar på sitt konto upp till ett visst belopp. Man får med andra ord ett snabblån på kortet. Det här är något som jag inte kan rekommendera eftersom räntan på den här typen av lån drar iväg. Kostnaden börjar på ca 14% och går ända upp till ca 30% så det är verkligen något man skall undvika.

Nyheter april 2022

Google Pay

Nu kan du Ansluta ditt P.F.C.-kort till Google Pay.

Milstolpar

Med Milstolpar i P.F.C.-appen kan du lära dig grunderna i en välfungerande privatekonomi. Här får du hjälp att stegvis få bättre koll, med smarta knep som kan förbättra din privatekonomi.

Bättre notifikationer

Nu hittar du tidigare notiser sparade på en plats. Klicka på de tre punkterna i menyn, sen på klockan längst upp till höger för att komma dit.

Flex av eller på?

Flex ger dig tillgång till en kredit som du kan använda när saldot på kortet inte räcker. Välj själv om du vill ha den aktiv eller inte genom att sätta på och stänga av den i “Ditt kort”.

Delbetalningar

Du kan göra delbetalningar men även här gäller det att se upp. Korta krediter är inget bra för ens egna ekonomi. Avgiften för att nyttja delbetalningar är betydligt högre än att betala på en gång.

När man bjuder in en vän får både du och vännen 100 kr.

  • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
  • Gratis betalkort.
  • Smidigt se sin historik.
  • En blogg med ett par riktigt bra inlägg på deras hemsida.
  • Finns bara för mobilen.
  • Dyra tjänster.
  • Få funktioner som ingår i gratisprodukten Freemium.
  • Hög ränta på snabblån, från 13,84%.

Jag använder inte P.F.C. även om jag provat gratis tjänsten Freemium. Jag tycker att de olika tjänsterna är alldeles för dyra och ser ingen som helst anledning att använda P.F.C. Både Rocker och Lunar är bättre och billigare alternativ. Om man vill summera sin ekonomi är Alwy bästa alternativet så använd andra tjänster istället för P.F.C.