Freetrade

Senast uppdaterad, 2024-04-04, info@gratis-pengar.se

Freetrade är en ny spännande aktör på den svenska marknaden för aktiehandel. De har ca 1,5 miljoner kunder utanför Sverige och är en rutinerad nätmäklare som nu ger sig in på den svenska marknaden. De erbjuder courtagefri handel i både svenska och amerikanska aktier vilket gör det till ett spännande komplement för alla. Tyvärr så finns Freetrade just nu bara för iPhone men kommer inom kort till Android och du kan skriva upp dig på en väntelista för att få nyheter om när den släpps.

Courtagefri?

Du lästa helt korrekt. Handeln hos Freetrade är courtagefri och helt utan avgifter. Det finns inga avgifter alls. Den enda avgift som jag hittar är en växlingsavgift på 0,45% av transaktionssumman när du handlar i utländsk valuta.

Fraktionshandel

Du kan precis som hos Trading212 och KiwiTrader köpa fraktioner av amerikanska aktier. Det innebär att du köper en del av en aktie och minsta summan för ett köp eller sälj är 25 kr per avslut. Fraktionshandel är en stor fördel när det kommer till många amerikanska aktier eftersom de inte sällan kostar över 1000 kr per aktie. Hos Freetrade hittar du ca 4000 svenska och amerikanska aktier. Det är inte alla svenska aktier som finns där just nu men nya aktier tillkommer regelbundet.

Konto

Det är enkelt att sätta in pengar och ta ut pengar från Freetrade då de erbjuder betalning via Swish eller bankkonto. Tyvärr så erbjuder i nuläget bara investeringar i ISK vilket kan vara en nackdel om du vill ha många utländska aktier i din portfölj eftersom det är mer gynsamt att ha utländska aktier i KF på grund av skatteregler. De pengar som ligger på kontot ger 2,58% ränta och skyddas av insättningsgarantin.

Kundtjänst

De har tyvärr ingen kundtjänst via telefon utan all kommunikation sker via chatt eller mail. De svarar dock alltid inom ett par timmar så det känns helt OK ändå.

Insättningsbonus

De har en grym insättningsbonus som innebär att du får 4 000 kr när du sätter in 100 000 kr eller 2 000 kr när du sätter in 50 000 kr. Pengarna måste dock ligga kvar hos Freetrade hela året ut.

 1. Ladda hem appen om du inte redan har den.
 2. Sätt in beloppet via Swish eller Bankgiro.
  Psst! Behöver du höja din Swishgräns gör du det enkelt via din bank, alternativt använd Bankgiro 5758-7909 & ange ditt personnummer som referens.
 3. Ange kampanjkod “DEPOSIT” i appens meddelandeformulär eller chatt.
 • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
 • Man kan handla aktier genom fraktioner. Du behöver inte köpa hela aktier.
 • Enkel att köpa aktier och du kan handla vilken aktie som helst för 25 kr.
 • Bra välkomstbonus.
 • ca 4000 svenska och amerikanska aktier
 • Enkelt att föra över pengar.
 • Mycket data om varje aktie.
 • Bra hjälpsidor.
 • En stor och levande community.
 • Grym insättningsbonus
 • Handel sker utan tillgång till orderdjup
 • Alla svenska aktier finns inte att tillgå bara från de stora listorna.
 • Ingen telefonsupport.

Jag är kund hos Freetrade och har min pengamaskin hos dom. Jag har inte varit kund så länge men instättningsbonusen och värvningsbonusar fungerar utmärkt. Det var enkelt att söka fram aktier och köpa de värdepapper som jag ville ha.

Bli kund hos Freetrader och hör sedan av dig till kundtjänst och ange min mail, info@gratis-pengar.se som referens så får du 200 kr när du har satt in 100 kr. Se denna guide för hur du får bonusen från Freetrade.