Hur naiv får man vara?

Senast uppdaterad, 2023-01-08, info@gratis-pengar.se

Jag får ofta känslan av att de som styr och bestämmer i Sverige ofta inte har en aning om hur saker och ting fungerar. Känslan av maktlöshet och tomhet infinner sig ibland när jag ser dokumentärer, nyheter eller pratar med människor i min omgivning. Det känns dessutom som om de lagar som vi har är anpassade för en helt annan tid och inte alls hänger med. Jag skall förklara några episoder som speciellt sticker ut som gör att man blir rätt så full av avsmak inför hur saker och ting sköts.

Påskkravallerna 2022

Det var enorma kravaller under påsken 2022 med över 300 skadade poliser. Ligisterna gjorde allt de kunde för att ställa till skada på poliser och egendom. Trots detta så dömdes många av de misstänkta inte i domstol eftersom de enligt egen utsago inte siktat på poliserna när de kastade stenarna. Jo, tjena säger jag bara. De blev med detta uttalande friade. Endast den som är tillräckligt naiv tror på denna saga och så fungerar alltså Sverige nu för tiden.

Våldtäkter

Ett svårt ämne men jag får känslan av att man i många domar väljer att helt gå på gärningsmannens berättelse. Dessutom är det väldigt tungt för brottsoffret som tvingas redogöra för hela händelseförloppet inför en massa andra människor. Hela det här förfarandet måste ändras så att brottsoffret kan spela in sin redogörelse på band. Den som är mer uppdaterad hur det exakt går till får gärna höra av sig så kan jag komplettera texten.

Invandring

Om det vore så väl att vi tog emot de som behövde fly mest vore den en sak men det är snarare de starkaste och mest påhittiga som kommer hit och söker asyl. Inte sällan uppger de även två eller fler identiteter och ljuger inte sällan om vad de varit med om för att lättare få uppehållstillstånd.

Socialbidrag (hänvisar här helt till en bok i ämnet)

I En socialsekreterares bekännelser ger författarinnan Maria Rennerstam sitt vittnesmål i egenskap av före detta vikarierande socialsekreterare inom försörjningsstöd, f.d. socialbidrag.

Författarinnan delar med sig av djupgående information, som visar på en nästintill obefintlig integration.

– Om brist i kommunikation och olika förväntningar från utbetalningsmyndigheter och andra relevanta myndigheter som spelar en central roll för integrationen.

Vad händer med skattebetalarnas tillit till socialförsäkringssystemet när vissa socialsekreterare i ängslan/stressen handlägger fel och hur påverkar det integrationen? Hur påverkar det när bidragsfusket breder ut sig? Läsaren får även ta del av förslag som skulle stärka socialförsäkringssystemets kontrollinstanser och därigenom minska felutbetalningar och förbättra integrationen.

Bidrag från staten

Så fort det kommer ett nytt bidrag som staten ska betala ut så sätter de kriminella igång och går igenom hur de kan lura till sig så mycket pengar som möjligt. Elbilspremien användes till exempel till att köpa bilar och sedan sälja bilen utomlands, premien för att köpa elcykel utnyttjades genom att köpa cykeln och sedan lämna tillbaks den. ROT bidraget används flitigt till genom att flytta över material till arbetskostnad, sjukpenningen används av de som inte är sjuka, det finns gifta par som skiljer sig på pappret men ändå bor kvar tillsammans för att få mer bidrag, a-kassa används av de som jobbar svart. Listan över bidragsfusk är lång och landar på ca 20 miljarder per år.

Nattryttarna

Serien Nattryttarna är otroligt bra och visar upp en mängd olika företeelser där vi ser både naiva medmänniskor och idiotiska myndigheter. Varning dock för att den är väldigt tung och jobbig att se. Jag och frun såg den men vi var helt enkelt tvungna att stänga av den då och då eftersom känslorna sa stopp för att kunna se vidare. Vi fick helt enkelt stänga av den och fortsätta nästa dag. Speciellt scenen där dottern till familjen rymmer hemifrån och anmäler sin pappa till familjen är otroligt jobbig att se. Polisen ringer upp pappan som kommer och hämtar dottern. Det var inte direkt vad hon hade förväntat sig. Tyvärr är risken stor att det går till så här än idag men jag hoppas verkligen att det inte är så.

Elförsörjningen

Detta har jag skrivit så mycket om men kan ändå nämna det lite kort. Politikerna har inte en susning om vad de gör utan lägger ner kärnkraften av ideologiska skäl. Henrik Jönsson går igenom allt väldigt bra på YouTube.

Socialen tog min väns barn

Detta är värt ett eget inlägg framöver men jag kan kortfattat säga att följande har skett. Min väns dotter togs ifrån honom med misstanke om att han misshandlat dottern som var nyfödd. Det slutade med att han fick sitta inne i fängelse i 2,5 år innan han tillslut blev frikänd och oskyldigförklarad av domstol. Han fick ett stort skadestånd men socialen vägrade godkänna domen och lämna tillbaks dottern med motivering att ”barnet nu känner sina fosterföräldrar bättre än sina biologiska föräldrar”. De kämpar än idag med att få tillbaks dottern och just nu väntar de på att dottern skall fylla 18 år så att hon kan flytta hem till dom helt lagligt eftersom hon då få bestämma själv.

Mer?

Har du andra exempel du vill komplettera med? Skicka mig ett mail så uppdaterar jag sidan.

Källor:

Påskkravallerna
Bidragsfusk
Nattryttarna
Henrik Jönsson om el
Elen som försvann
Två identiteter
En socialsekreterares bekännelser