Vaccinationspass – judepass

Senast uppdaterad, 2022-01-11, info@gratis-pengar.se

Det finns en stor risk att denna artikeln river upp många känslor och det är väl i och för sig det som är tanken. När Hitler härjade som värst var det inte många som ifrågasatte judepassen i Europa. Alla tog det som ett givet inslag i vardagen och något helt naturligt för visst måste de där judarna märkas ut eftersom de var så annorlunda och udda. De förtjänade helt enkelt att få ett judepass påsydda på sin jacka. Om någon jude försökte smita undan judepassen genom att helt enkelt avlägsna det från jackan väntade ett hårt straff. Hur kunde då Hitler veta vilka som var judar? Det visste han inte helt men grannar och bekanta till judarna hjälpte till genom att peka ut dom och ange dom så att nazisterna kunde märka ut dom. Hitler hade lycktas skapa ett perfekt samhälle de som skvallrade på sin nästa. Vänner, arbetskamrater, barn ja alla som kunde hjälpte till att ange judarna så att de kunde märkas ut. Notera att jag nämnde att ingen kämpade mot men så var det som tur var inte. Motståndet mot Hitlers politik var stark men inte tillräckligt start för att han skulle kunna genomföra större delen av den utan alltför mycket motstånd. Det är något vi alla alltid måste tänka på! Att alltid tänka själv. Jag har vänner idag som tycker att vaccinationspass är så bra eftersom myndigheterna har sagt det och då är det en bra sak, punkt. När jag försöker gå in i en diskussion i ämnet får jag bara som svar att jag är dum och korkad som inte vill Sveriges bästa. ”Vill du att folk skall dö?” är en annan mening som vaccinationspass anhängarna brukar slänga på mig. Jag kan ju säga att jag inte är så förtjust i att folk dör.

Ingen överdödlighet

Sverige har ingen överdödlighet att tala om sedan mars 2020 när Covid började härja i Sverige. Det som hände initialt var att det dog folk som bara den på ålderdomshem eftersom Covid fick fäste på en mängd olika ålderdomshem. Resten av Sverige började jobba hemma och vi skötte och bra. Alla skötte sig så exemplariskt att vi till och med hade underdödlighet bland svenskar i åldrarna 20 – 64 när Covid härjade som värst. Förutom de gamla var det en grupp som festade vidare som om inget hänt vilket betalade sig hårt. I förorterna runt om i Sverige pågick bröllop med flera hundra gäster, man umgicks som vanligt och det resulterade i många snyftreportage i TV om att det var vårt fel att invandrarna i orten dog som flugor. Det var alltså helt plötsligt MITT fel att de dog. Jag kan ju säga att jag inte direkt tog åt mig för att de misskött sig och inte läst på om Covid som hela världen var drabbat av. Olika politiker tog dock åt sig av skulden och sa att det var vårt fel och att vi måste bli bättre på att informera om Covid.

Antal döda i Covid-19 per kön och åldersgrupp

Vaccinationspass

Att man nu har pandemilagen sedan ett tid tillbaks gör att regeringen har väldigt fria händer att göra vad de vill men det behöver ju inte betyda att de ska göra vad som helst. Att införa vaccinationspass tycker jag är helt idiotiskt eftersom de begränsningar vi har på plats bör gälla alla och räcker gott som de är. De som är vaccinerade smittar och blir smittade precis som de ovaccinerade, när det gäller Omnikrom så blir de vaccinerade dessutom lättare smittade. Skillnaden är att de som är ovaccinerade blir lite hårdare drabbade. Men den senaste varianten av Covid, Omnikrom, har som tur visat sig vara betydligt mildare än sina föregångare. Om man inför vaccinationspass så tvingar man för det första alla att berätta sitt medicinska tillstånd vilket är sekretessbelagt och är inget som berör någon annan än dig själv och din läkare. Vidare så finns det väldigt många människor som inte vill ta vaccinet på grund av underliggande sjukdomar där de är räddare för att utlösa sin sjukdom än vad de är rädda för Covid. Vidare så smittar ju de vaccinerade nästan lika bra som de ovaccinerade och att släppa in 50 000 personer på till exempel Friends Arena innebär stor risk även om alla har vaccinationspass, nu och närmaste halvåret framåt. Det enda som skulle hjälpa är att kontrollera om varje person har aktiv Covid genom test på plats men det upp enorma resurser och inget som är praktiskt genomförbart. Samma sak gäller om än i mindre skala vid alla aktiviteter. Att förbjuda de ovaccinerade att besöka affärer blir extremt underligt och hamnar under samma kategori av uteslutning som judepassen. Det verkar nästan som politikerna vill ha denna uppdelning i vi och dom med tanke på Lena Hallengrens uttalande där hon sa att de skulle hitta alla ovaccinerade och söka upp dom hemma. Det viktigaste tycker jag är att inte gå runt och vara så otroligt arg på de som inte tycker som du. Tänk tanken att det kanske är du som har fel. Det gäller alla. Det florerar enormt många konspirationsteorier på nätet och tyvärr har många saker som folk först tagit som löjliga konspirationer fallit in och blivit sanning bara månader efter att myndigheter gått ut och dementerat att det inte alls är si eller så. Det här har ju gjort saken ännu värre.

Om du har något att tillägga till debatten eller tycker jag missat att ta upp något i artikeln maila mig gärna på info@gratis-pengar.se.

Jag är vaccinerad och min familj är ovaccinerade. Vi fick allihopa Covid under julhelgen och det var ingen rolig upplevelse men det var inte värre än en jobbig influensa. Jag hade liksom de flesta som får Covid uppleva ett rätt så snällt förlopp av sjukdomen.

Sjukdomsfall per dag från FHM

Källor