8 år med kao(S)

Senast uppdaterad, 2022-07-12, info@gratis-pengar.se

Socialdemokraterna har nu suttit åtta år i regeringen, själva eller tillsammans med Miljöpartiet. Den senaste mandatperioden har varit den svåraste någonsin att regera men de lyckades med nöd och näppe klara sig ändra fram till målsnöret. Om inget oväntat inträffar fram till den 11 september så måste man åtminstone ge Socialdemokraterna kredit för att de lyckades klamra sig fast vid makten när det stormar som det gör. Är det något som Socialdemokraterna är bra på så är det att lyckas få makten och sedan behålla den. Synd bara att det är viktigare för dom att ha makten än att göra nytta för Sverige. Miljöpartiet förtjänar egentligen ett helt eget kapitel i den här sorgliga sagan. De driver sina miljömål så hårt och så fel att utfallet bara blir sämre än om de inte gjort någonting. Ta till exempel det här med kärnkraften där regeringen 2014 presenterade en styrgrupp med Damberg (S), Baylan (S), Bolund (MP) och Romson (MP). Dessa fyra fick en fullmakt av Löfven att se till att styrelsen i Vattenfall satsade på förnybar energi. För att kunna lägga ner kärnkraften ordnade finansministern (Magdalena Andersson) en stor höjning av effektskatten för kärnkraften. Dessutom fick de betala för vad de KUNDE producera inte VAD de producerade. Tacka tusan för att det inte blev lönsamt med kärnkraft helt plötsligt.

Vindkraft

Regeringen har under hela sin mandatperiod gjort allt för att förklara vindkraftverkens förträfflighet. Jag hittade en site på nätet som absolut inte tycker om vindkraft och dessutom lyfter fram en hel del negativa punkter. Bland annat så visar det sig att 90% av alla vindkraftverk har utländska ägare som bara skeppar elen utomlands. Dessutom måste vi i dessa fall betala överföringskostnader för elen så det är en riktigt dum och dålig affär. Det visar sig också att staten subventionerar framdragning av matarstationer till vindkraftverken eftersom de byggs på så udda ställen där det inte finns någon el från början. Läs gärna mer via länken nedan.

Covid

Våren 2020 var Sverigedemokraterna Sveriges största parti i flera mätningar och det såg väldigt mörkt ut för Socialdemokraterna. I det läget kom Covid som en räddande ängel för maktpartiet Socialdemokraterna som tack vare sin hantering av Covid lyckades ta tillbaks titeln Sveriges största parti med råge. Hur i all världen de kunde bli det så undrar jag för vi hade överlägset flest dödsfall i hela Norden och Coronakommisionen sågade regeringens hantering av pandemin vid fotknölarna. Men svenskarna är ett folk som knyter näven i fickan och röstar på Socialdemokraterna hur det än går.

Våldet eskalerar

Våldet har eskalerat i förorten och då och då skjuts någon oskyldig. Ingen går längre säker. Vi har rekord i sprängningar och det finns inget annat land där det sprängs så mycket som i Sverige. Endast de länder som har regelrätta krig ligger före oss. Jag har ägnat en hel avdelning till att beskriva brott och straff här så jag skall inte gå in mer på det.


SVT och SR

SVT och SR skall vara opartiska men enligt olika mätningar så sympatiserar ca 80% av de som jobbar på SVT och SR med vänstern vilket gör att nyheterna får kraftig slagsida åt vänster. I Per Bolunds tal nyligen översattes till exempel ”högersidan” med ”de blå bruna”. När Ukraina försvarar sig och skickar bomber mot ryssarna beskrev SVT det med att ”Ukraina begår terrorbrott”. Det finns många exempel och man behöver absolut tänka på det när man konsumerar nyheter i Sverige idag.

Morgan och Annika

Jag kan helt ärligt inte förstå varför Magdalena Andersson har satt två så inkompetenta människor på ministerposter. Det är inte bara jag som tycker det utan även ledarskribenter skriver flitigt av sig om dessa två ministrar. Att de dessutom har enormt hög svansföring på Twitter och Facebook tycker jag mest är pinsamt. Om du tänker rösta på Socialdemokraterna skall du åtminstone kräva att dessa två ministrar försvinner. Om man ser det från oppositionens sida så är det ju bra att de sitter kvar eftersom de är så dåliga att de skrämmer iväg väljare.

Drivmedelspriser

Putinpriser säger Magda, Magdapriser säger oppositionen och jag håller med dom. Det är bara att kika på vad drivmedel kostar i övriga Europa så ser man snabbt att priserna är självförvållade och det beror på att reduktionsplikten är mycket högre i Sverige än i någon annat land. Något som jag skrivit om här. Oppositionen vill sänka priset vid pump med 5 kr direkt efter val och det om något borde vara en bra anledning att rösta blågult.

Energipriser

Extremt självmål av regeringen att stänga ner fyra kärnkraftverk utan att ha motsvarande kraftkällor redo att producera el. Att sedan försöka trixa med siffror och få det till att det är någon annans fel att elpriserna var så höga i vintras gör saken ännu mer pinsam. Strandhäll kunde för övrigt inte ens svara på frågan hur många kärnkraftverk Sverige har. Hon fick frågan på nyheterna och det blev en väldigt pinsam stund för henne.

Matpriser m.m

I snitt har kostnaden för en vanlig barnfamilj ökat med 60 000 kr på ett år för den vardagliga konsumtionen. Allt driver på priserna just nu och idag kom en rapport som visar att maten måste höjas ytterliga en vända. El, drivmedel, räntor, mat, konsumtionsvaror och kort och gott allt rusar i pris just nu. Detta är ju inte Magdas fel men att kompensera genom att betala ut bidrag är inget jag tycker om eftersom det slår snett. Det är inte säkert att alla får kompensation eller att de som verkligen behöver får bidragen. Ett bättre sätt att justera priserna hade varit att sänka skatten under en period. Skrivet ett längre inlägg om ökningarna här. (Även om det bara var just 40 000 kr när inlägget skrevs.)

Islam

Det finns mycket att säga om Islam och jag tycker det räcker att säga som så att det finns många trevliga och härliga muslimer men när Islam börjar ta över är det inte alls roligt. Kraven blir fler och fler och när samhället backar upplever muslimerna det som ett svaghetstecken och tar då nästa steg. Kravallerna under påskhelgen visar tydligt vad som händer om man går emot muslimerna på något sätt. Filmen nedan visar Eid firande 2022 i Malmö.

Köer

Passköer, köer på Arlanda, sjukvårdsköer bland annat. Det känns som att det måste till bättre planering för att kunna hantera olika situationer i samhället. Vi måste ha en regering och myndigheter som kan tänka och planera vad som kommer att ske. Det är som att själv bjuda in gäster på middag och sedan stå där förvånad över att alla 20 gästerna kom och i det läget inte ha någon mat.

Lögner

Varför ljuger Socialdemokraterna så mycket? Jag vet inte men det är ofta som de får tillsägelser och blir påminda efter att ha dragit rena lögner. Jag har inte uppdaterat sidan över alla lögner som jag sammanställt men det har ramlat in nya fina lögner av Morgan Johansson och energiministern Khashayar Farmanbar sedan den skrevs.


Byter åsikter

Socialdemokraterna har en idé om att först håna oppositionen eller nazistanklaga SD. När de gjort det tillräckligt länge så tar de själv en idé som de förkastat i flera år och marknadsför den som sin egen. Den senaste idén just nu är att vi skall se över möjligheten att bygga kärnkraft. Ett längre inlägg om hur Socialdemokraterna byter åsikter finns här.

Varför rösta på vänstern?

Jag vill verkligen veta varför man skall rösta på vänstern. Vilken nytta kommer de att kunna göra för skolan, invandring, integration, lag och ordning, sjukvård, äldreomsorg, försvaret, energipolitiken för att nämna några områden. Det känns som ett ödesval detta val och jag hoppas på en blågul seger.Källor

Har tyska EON fått 31 miljarder för att stäng Ringhals i förtid?
Vindkraften ägs till 90 procent av utländska bolag
Strandhäll är som en bakfull student
Morgan tycker att de som blir bestulna får skylla sig själva