Är man störst måste man vara snällast

Senast uppdaterad, 2022-08-06, info@gratis-pengar.se

Seriefiguren Bamse har som motto att om man är störst och starkast måste man också vara snällast och inte ljuga. Det är absolut inget dravel som Socialdemokraterna håller på med. Det förvånar mig egentligen mycket och får mig att undra varför människor egentligen röstar på Socialdemokraterna. Personligen tycker jag att det är mest pinsamt när energiministern Khashayar Farmanbar (S) får sitta i Aktuellt och ljuga så nära inför valet. Det var i nyligen som Farmanbar inför SVT:s tittare påstod att svenskarna inte har skäl att vara missnöjda med elpriserna. Detta eftersom fransmännen betalar fyra gånger så mycket. SVT valde att låta påståendet passera oemotsagt trots att det var helt felaktigt. Tvärtom har de svenska elpriserna i snitt legat över de franska. Dessutom var det ingen som fick debattera mot honom och han har dessutom tackat nej till alla inviter för en ny debatt i ämnet. Jag kommer att rösta för ett blågult styre i valet som kommer och jag tycker att jag har väldigt många starka argument för att rösta på ett av de fyra partier som har en gemensam vision för Sverige i många stora frågor. De är överens i tillräckligt många frågor för att de skall kunna samarbeta och få till en regering som kan styra Sverige i lugn och ro. Den rödgröna sidan är inte överens om mycket och samarbetet under de senaste fyra åren har varit en katastrof med misstroendeförklaringar, regera på en höger budget, KU anmälningarna har haglat efter lögner av ministrar. Det enda som man kan enas om på vänstersidan det är att man kämpar mot nazisterna, rasisterna och framför allt det blåbruna blocket. Man har alltså en enda punkt där man är helt överens. Värt att notera i detta läge är att nästan samtliga väljare som idag röstar på Sverigedemokraterna kommer från de andra sju partierna. Någonstans på vägen så blev dock alla dessa Svensson hemska nazister. Sverigedemokraterna tar hela tiden hem förstaplatsen inom områdena Migration, Integration och Lag och ordning. Det kan inte vara som så att de partier som styrt Sverige de senaste åren har misskött dessa områden så mycket att svenska folket vill ha en ändring?

Socialdemokrater på nätet

Jag är väldigt aktiv på nätet i olika social kanaler och följer många olika politiker och vanliga människor. Något som jag reagerar på är att de som röstar vänster och politiker till vänster ägnar ca 80% av sina politiska inlägg åt att förklara för människor hur hemska Sverigedemokraterna är och ca 20% av sina politiska inlägg åt att berätta hur fantastisk politik de själva bedriver. Om de nu har så otroligt bra politik skulle det då inte räcka med att berätta hur bra politik de har för att väljarna skall rösta på dom? Det känns som att de själva vet att det inte räcker med den egna politiken, de måste få bort Sverigedemokraterna för att de skall kunna regera.

Elpriserna

Inför vintern kan det bli riktigt illa när det gäller elpriserna. Speciellt för de som bor i södra Sverige och har sina villor uppvärmda av direktverkande el. De kan få elkostnader på upp till 50 000 kr mer än normalt. Förmodligen blir det så illa att många inte har en chans att betala elräkningen med katastrofala följder. Betänk att ca 30% av svenska befolkningen redan innan den senaste tidens alla prisökningar lever på marginalen och klarar inte en oväntad utgift på 5000 kr. Hur det än går i valet hoppas jag att man rent politiskt kan försöka dämpa de värsta chockerna för befolkningen på något sätt. Ett längre inlägg om prisökningarna och elpriserna samt vad man kan göra åt dom rent politiskt kommer inom kort.

Källor

Energiministern KU anmäls för lögner om felaktiga elpriser i Aktuellt.
8 år med kao(S)
S – ett parti av lögnare