Aktie Sten

Senast uppdaterad, 2024-04-23, info@gratis-pengar.se

Hej Aktie Sten här!
Har investerat på börsen i 4 år. Jag jobbar på lager samtidigt som jag studerar. Du behöver inte vara en raketforskare för att investera. Alla säger att de inte har kunskapen för att investera, eller att de inte har tillräckligt med pengar. Jag googlade hur du blir rik, och som jag fatta det när jag var 17 år, ”var det antingen genom fastigheter eller aktier”. (Jag lärde mig om krypto lite senare)….. Och jag hade inte pengar för att investera i fastigheter. Så jag började med aktier istället.

Det krävs inte mycket för att sätta snöbollen i rullning. Jag skulle säga att det är en fördel med en liten kassa. Då du lär dig att hantera både upp och nedgång.

När jag blev 18 öppna jag ett konto på Avanza. Jag började investera i 5 olika svenska bolag.

Paynova ett förhoppningbolag som jag fortfarande äger fast som bara varit en ner-maskin…  

Isr ett läkemedelsföretag som blivit avlistat från börsen.

Lundin Energy numera Orrön energy (fast deras oljeverksamhet ligger i Aker BP:s händer).

Ascelia Pharma ett läkemedelsföretag.

Och Wesc numera (Vestum AB). När jag köpte wesc var det kläder, jag kunde inte något om bolaget. Och fick ”tips” från ett forum som sa att de skulle gå upp. Det gjorde de inte, bolaget va sjukt olönsamt. Men jag sålde plus minus noll och missade mycket avkastning. Om ni vill så kan ni söka på Vestums aktiegraf och se vad en aktie kostade 2020. Indexfonder är väldigt smidiga och jag önskar att jag börjat investera i indexfonder tidigare.

Välkommen att hälsa på mig på Instagram.

Aktie Sten