Studier / Enkäter / Stipendier

Senast uppdaterad, 2024-04-03, info@gratis-pengar.se

Att göra en studie eller en enkät är ett enkelt sätt att få ihop en extra slant. Gör du en studie får du ca 600 kr per timme i form av presentkort. Dessa presentkort kan du dock i regel köpa Sverigechecken för vilket innebär att du kan plocka ut pengarna i mat från vilken mataffär som helt i hela Sverige. Bättre än så blir det inte. När det gäller enkäterna finns det inte lika mycket pengar att hämta utan du får nöja dig med 1 kr per minut. Betalar enkäten mindre än så tycker inte jag att du skall göra enkäten.

Studier

Det finns flera olika former av studier, både medicinska och andra. När du ombeds ställa upp på en medicins studie vill de testa nya mediciner och det kan ge bra betalt. De andra studierna burkar vara företag som vill testa en ny produkt och innan lansering så vill de ställa en mängd frågor till olika kontrollgrupper. Du blir vid dessa tillfällen mer eller mindre intervjuad i en timme och får för det ca 600 kr i presentkort. Varje studie är dock unik och ger olika betalt och tar olika lång tid. Dessa uppgifter står alltid som information när man ansöker om att få göra en studie.

Studieföretag

  • Accindi – har alltid många studier från norr till söder
  • FeedbackFrog – brukar ha 5-10 aktiva studier varav flera på plats i Stockholm
  • Nordic Viewpoint – skickar ut anmälan via mail då och då. ca 4 studier per månad.
  • Norstatpanel – i första hand enkäter men studier förekommer då och då.

Enkäter

Att göra en enkät är enkelt och tar inte lång tid. Det går i regel att göra enkäten samtidigt som man sitter och slötittar på något dåligt TV program, åker kommunalt eller något annat halvtråkigt som inte kräver all uppmärksamhet. Enkäterna betalar allt från 10 öre per minut till 5 kr per minut men jag rekommenderar inte att man gör någon enkät som betalar mindre än en krona per minut. Norstatpanel och YouGov är mina favoriter och jag svarar nästan alltid på alla enkäter som de kommer med.

Enkätföretag

  • Attapoll (annonslänk) – app. Många enkäter men inte så bra betalda enkäter.
  • Nowo (kod ”gas452” för 50 kr nykund) – app. Många enkäter men inte så bra betalda enkäter.
  • M3Panel (annonslänk) – app och webb. Bra och många enkäter. Hyfsat betalt.
  • Norstatpanel (skicka DM för länk) – app och webb. Bästa enkätföretaget enligt mig. Bra betalt och studier.
  • Sveapanelen (annonslänk) – app. Många enkäter, lite lågt betalt.
  • YouGov (annonslänk) – app och webb. Bästa enkätföretaget enligt mig. Bra betalt.

Stipendier

Det finns en enorm mängd stipendier att söka för den som har ont om pengar och har råkat ut för en olycka eller sjukdom av något slag. Jag länkar här till en site men mottager gärna fler siter där stipenium delas ut.

Stipendium