Allt är tillåtet

Senast uppdaterat, 2023-12-09, info@gratis-pengar.se

En av mina följare hörde av sig och berättade om sin bedrövliga situation på jobbet. Mest bara för att berätta för någon likasinnad och få lite tröst gissar jag. Jag lyssnar mer än gärna på olika historier som ni delar med mig och om historien är tillräckligt intressant skriver jag gärna ett inlägg om det som har hänt. Denna historia måste jag säga berör mig på flera plan och visar tyvärr hur illa skött Sverige är på flera olika sätt. Tyvärr så visar den hur marinerat flyktingmottagandet och vänsterns indoktrinering har gått. I ett normalt och fungerande land så måste du göra ett bra jobb för att få behålla jobbet men i Sverige räcker det med att du är rätt typ av människa för att du skall få jobba kvar. Dessutom spelar det ingen som helst roll vad du gör utan du sitter säkert ändå.


Äldreboende

All heder åt alla som jobbar och sliter inom äldreomsorgen. Det behövs onekligen mycket personal som tar hand om våra äldre men det är inte så många som vill jobba inom detta yrke och det skapar ett enormt behov av personal. Det i sin tur gör att man sänker anställningskraven ibland och anställer de som inte har utbildning vilket gör att många invandrare enkelt kan få jobb inom äldreomsorgen. Många invandrare gör naturligtvis ett lysande jobb och de skall ha en eloge för det men de exempel som jag skall ta upp i detta inlägg handlar om några som inte sköter sig och om ett misslyckad chef som också borde få sparken.

Unga invandrarkillar

Bara rubriken får förmodligen många att haja till då unga invandrarkillar har dåligt rykte och det är inte direkt oförtjänt. Återigen, det jobbar flera duktiga invandrarkillar inom äldreomsorgen och så även på denna arbetsplats. Men det finns också flera missanpassade killar i 20-års åldern som jobbar på denna arbetsplats som sprider en otrygghet och ingen av de andra anställda vill jobba själva med dessa killar på kvällarna. Killarna är väldigt tydliga med att städning är kvinnogöra, kvinnor skall vara hemma och ta hand om sina barn, kvinnor skall inte klä sig som de gör och så vidare. Rätt så gamla och förlegade ideal med andra ord. När det sedan kommer till vissa praktiska saker som att dela ut medicin så får de inte göra det och det brukar det bli tjafs om eftersom man ideligen måste påpeka det. ”Du säger fan inte åt mig vad jag skall göra, jag går vad fan jag vill, förstår du”. Är en vanligt återkommande citat när man säger åt dessa ynglingar hur ronden skall skötas. De lägger inte upp schemat utan måste, till deras förtret lyssna, på en något äldre tjej och göra som hon säger. En annan sak är att dessa individer också är elaka mot de äldre vilket man absolut inte får vara. Det resulterar inte i mer än en meningslös varning och så rullar det på.

Fängelse

En av dessa killar misshandlar ideligen folk och åker in och ut från häktet med följt till att han inte dyker upp på jobbet alla dagar. Detta vet chefen om men har överseende med. Vi anställda är inte så lyckliga över att ha denna individ som arbetskamrat och pratar så klart om det med varandra och med chefen men det enda som har hänt är att han hotar oss med förtal om vi fortsätter att prata skit.

Fast anställning

Det är så klart att dessa stjärnskott har fast anställning fast de är outbildade. Tyvärr finns det exempel på utbildade undersköterskor som inte fått jobb på samma arbetsplats där man hellre låter någon som är outbildad ta jobbet. Varför man gör så kan man ju undra.

Chefen

Chefen på arbetsplatsen vet om detta men vad gör det för en gråsosse i medelåldern? Hon har fått all tydlig information serverad framför sig men hon fortsätter att heja på dessa missanpassade individer och ger ingen som helst bestraffning. En kille har hon visserligen gett många varningar och sagt att det är sista chansen varje gång. Han jobbar fortfarande kvar och nästa varning kommer att komma vilken dag som helst. Kortfattat kan man konstatera att chefen brinner för att hjälpa unga killar som behöver asyl men har inga som helst krav på att de skall göra sitt jobb och att arbetsgruppen skall vara harmonisk. Som läget är nu kommer förmodligen jag och flera andra att säga upp oss i närtid eftersom situationen har blivit ohållbar.

Anonym

Min reflektion

Att man använder en arbetsplats för att hjälpa asylsökande in i samhället är en bra idé men det ska aldrig ske på bekostnad av de anställda och vårdtagarnas trygghet. När man håller på och daltar med dessa individer på det här sättet så blir saker och ting bara värre eftersom de då lär sig att de är de som bestämmer och det kommer tyvärr aldrig att bli bättre framöver. Varken för dom eller för någon annan i samhället. Tyvärr har jag jobbat på flera olika myndigheter där man på allvar anställer personal som inte kan göra sitt jobb och när man påpekar att hen inte kan göra sitt jobb får man som svar av chefen ”Att vi som myndighet måste anställa dessa personer. Vem skall annars göra det?” Jag undrar hur många anställda inom kommun, region, stat och myndigheter som är anställda på den premissen? Tyvärr så skulle jag gissa att det är väldigt många.