Världens bästa hamburgare

Senaste uppdaterad, 2022-07-31, info@gratis-pengar.se

Jag har precis kommit hem från Estland efter en tio dagar lång semester. På grund av Covid har frun inte kunnat träffa stora delar av sin släkt på flera år så det var kul att äntligen kunna träffa hennes pappa igen. Det blev en fartfylld semester där vi rivstartade med Rammstein konserten i Tallinn. Vi köpte för övrigt biljetterna redan 2019 men på grund av Covid så har de flyttat fram konserten två gånger. Rätt lyckat att de kunde göra på det viset så att vi inte missade biljetterna. Efter två dagar i Tallinn begav vi oss ut på landet till frun pappa som bor på en stor gård med tillgång till bär, frukter och grönsaker i överflöd. Barnen älskar att äta bär och själv tycker jag inte att det är helt fel att bara stå och plocka i sig hallon, körsbär, röda vinbär, krusbär och ärtor tills man inte orkar längre. I Viljandi finns en Michelin restaurang som vi naturligtvis måste besöka och det gjorde vi. Måste dock tillägga att maten var god men en liten besvikelse var det att brödet var slut och den maträtt som vi beställt var slut så det blev pasta med biff. Det var en trevlig upplevelse men inget emot det som komma skulle på sista dagen i Tallinn.

Pengar och bråk

Noterar lite syrligt att vi nyligen fick en summa pengar från morfar till våra barn. En stor summa och vi är oerhört tacksamma för det. Han gav oss pengarna med glädje och det finns ingen i fruns släkt som är sur för det. Rent spontant gissar jag att svärfar ser det som någon slags kompensation för att han inte kan vara närvarande och hjälpa oss under livet på samma sätt som han hjälper övriga familjen. Men det är bara en gissning från min sida. Det jag är upprörd över är att exakt samma summa pengar är mitt arv från min far men på den sidan har jag numera blivit person non grata. Jag är inte längre välkommen i deras liv och all bekantskap är uppsagt. Enligt min syster skulle jag ha låtit pengarna vara kvar hos pappas sambo och vänta ut hennes död. När hon sedan dör skulle jag få ut mitt arv. Så tänkte inte jag och där brakade helvetet löst. En liten parantes bara, nu till hamburgaren.

Hamburgarnas hamburgare

Alla semestrar har ett slut och när vi skall åka hem för att ta färjan till Stockholm ringer fruns syster oss för att ta en sista lunch innan vi åker. Hon har siktat in sig på en restaurang vid namn Pull som ligger nära hamnen. Sagt och gjort vi åker till Tallinn på den nybyggda motorvägen. Jag kan även konstatera att nästa gång vi kommer till Estland kommer motorvägen att vara ännu längre eftersom Estland har som mål att bygga motorväg hela vägen mellan Tallinn och Tartu.

Nåväl väl i Tallinn går vi till restaurangen Pull och lyckas få ett bord på övervåningen helt ensamma då undervåningen var full. Lite udda tänker jag men vi siktar in oss på menyn och där ser jag en burgare som verkar okej. Vi beställer den faktiskt alla fyra medans svägerskan tar dagens pasta. En rätt som vi andra inte alls såg på menyn för övrigt. Redan vid första tuggan inser jag att det är något speciellt med denna hamburgare. Den är inte som alla andra. Jag häpnar och njuter av varje tugga. Även pommes frites är annorlunda, bättre och godare än på andra restauranger. Jag tror att jag ätit ca 500 hamburgare i mitt liv och detta var den bästa hittills och jag kan verkligen rekommendera den till alla. När vi går ut från restaurangen noterar jag en planket med texten Michelin på. Det borde jag ha förstått tänker jag när vi tar farväl av svägerskan och sätter går för att hämta bilen för vidare färd mot Sverige.


Var allt bra i Estland?

Nja, skulle ljuga om jag sa att allt var bra under vår semester. Jag lyckades med konststycket att få problem med magen i flera dagar så att jag var tvungen att äta minimalt, fick ont i ryggen så att jag fick svårt att gå och röra mig och som om inte det var nog så fick jag dessutom ett migränanfall som varade i ett par dagar. Men allt gick över och en dag i en simhall var verkligen som balsam för kroppen. De övriga i familjen hade inga problem och kunde som tur var njuta av semestern fullt ut. När vi åkte iväg till Estland hade jag stora planer på att jag skulle uppdatera Instagram och min hemsida dagligen men eftersom min kropp var helt slut så fanns inte den möjligheten.

Källa

Länk till Pull

Ange koden när du blir kund och få 50 kr hos Nowo. Gäller endast via appen.