1000 kr billigare mat

Senast uppdaterad, 2023-03-08, info@gratis-pengar.se

Vem vill inte handla billig mat? Speciellt i dessa tider när inflationen rusar och matpriserna är dyrare än någonsin tidigare kan det kännas skönt att handla mat och få ner kostnaden ca 1000 kr per månad. Jag kommer här gå igenom hur du gör för att få så billig mat som möjligt.

Billig mat

För att få så billig mat som möjligt rekommenderar jag att man använder inte mindre än 5 olika appar. Qstamp, RefunderPay, ICA, Bower och Rabble. Qstamp laddar man ner på mobilen och den fungerar sedan som ett klippkort på ICA (och en massa andra butiker men det fokuserar vi inte på här). Man kan bara stämpla en gång per dag men se till att skaffa Qstamp till alla i familjen och när ni sedan handlar så kan alla stämpla sitt klippkort. När du handlat 10 gånger på ICA får du 5% rabatt via Qstamp och det är då man storhandlar för att maximera rabatten.
Qstamp går att kombinera med RefunderPay som ger dig 1% på cashback på mat och ICA medlemskort som ger ca 1,5% cashback. Genom att använda Rabble appen och de kuponger som appen ger på brukar man kunna få ca 100 kr cashback per månad. När man sedan kommer hem skall man naturligtvis återvinna sina varor genom Bower appen och får då ca 20 öre per förpackning man återvinner. Dessutom finns det en del varor som man får cashback på i Bower appen.

RefunderPay kortet kostar tyvärr 395 kr per år och om du inte handlar för ca 30 000 kr per år så är det bättre att använda CircleK kortet som är gratis och ger 0,5% cashback. Det brukar dock inte vara speciellt svårt att komma över 30 000 kr per år. Kan ju nämna att jag brukar handla mat och prylar för ca 20 000 kr per månad. Är du inte redan kund hos Refunder (annonslänk) får du 50 kr när du gör ditt första köp över 100 kr via Refunder. ICA har också betalkort av olika slag som man kan använda och de ger lite extra poäng när man handlar. Jag har dock inte använt ICAs kort.

Länkar

Mitt Instagraminlägg i ämnet
Qstamp
Refunder (annonslänk)
Rabble
Bower (annonslänk)
ICA