Robotrace 2022-02-02

Senast uppdaterad, 2022-02-02, info@gratis-pengar.se

Efter tre hemska veckor var det väldigt skönt att få uppleva en blå vecka och ett litet lyft bland samtliga robotar. De robotar som presterar bäst är de två som ligger i botten så vi får väl se hur det här utvecklar sig framöver. Skall de lyckas knapra in försprånget till de andra? Återigen kan man bara konstatera att om du funderar på att starta upp ett konto hos Sigmastocks så skall du absolut inte göra det med mindre än 10 000 kr. Jag äger även en större portfölj hos Sigmastocks med ca 30 000 kr i och den har liksom resten av börsen återhämtat sig denna vecka. Årets suveräna ledare SaveLend fortsätter att ligga i topp då det är ränteintäkter som tickar in på kontot. Återstår att se hur länge SaveLend behåller ledningen om vi får lite bättre humör på börsen. Det skiljer mer än 400 kr mellan första och sistaplats vilket jag tycker är alldeles för mycket på bara 7 veckor och 3000 kr, varav de sista 500 kr kom in för några dagar sedan. Mellan plats 2 och 8 skiljer det 73 kr vilket känns betydligt mer acceptabelt. Lysa lyckades precis kravla sig över inköpsvärdet och ligger nu på plus igen och jag kan bara hoppas att de andra robotarna gör likadant. BetterWealth, Fundler, Nordnet och Opti går alla plus denna vecka men inte tillräckligt för att komma upp över ytan. Avanza och Savr har tillsammans med Sigmastocks prenumererat på platserna längst bak i robotracet än så länge och gör likadant denna vecka även om Avanza Auto 6 ligger hack i häl på Nordnet och Opti. Nowo började starkt men har ramlat ner en eller par placeringar varje vecka nu.

Lite besviken på mig själv för att jag inte kan räkna ut de korrekta procentuella värdena på TOTALT. Jag är ju ekonom men jag vet faktiskt inte hur jag räknar ut totalen så nu räknar jag den bara mot det totala inköpsvärdet 3000 kr men det är ju 2000 kr inköpt i december, 500 kr i slutet av december och 500 kr i januari. Det blir lite annorlunda tal då vilket jag är medveten om. Om det är någon som har den matematiska formeln för att räkna när man den procentuella förändringen när man hela tiden månadssparar så tar jag mer än gärna emot den formeln. Sigmastocks hade ju till exempel en nedgång på ca 20% men får bara en nedgång på 11% nu eftersom 500 nya kronor läggs till formeln så det är inte helt korrekt. Dock så ger det en tillräckligt bra visuell presentation för att vara godtagbar.

Är det ljuset i tunneln vi ser eller är det bara ett mötande tåg som kommer mot oss? Hur som helst så gick denna vecka riktigt bra och jag ligger ca +30 000 kr denna vecka totalt.

Testa en av robotarna och få bonus – just nu totalt 2050 kr i bonus.
>> Blir du kund hos till exempel Rocker får du 500 kr.