Robotrace 2022-03-02

Senast uppdaterad, 2022-03-02, info@gratis-pengar-se

Den här snabba och katastrofala utvecklingen var det nog ingen som såg. Skulle kunna skriva av mig spaltmeter om vad jag tycker om Ryssland och Putin just nu men det får räcka med de inlägg jag gör löpande här och på mina sociala medier. Noterar att det skrivs tillräckligt i media för tillfället och bevakningen är så rigorös som det bara går. Något som jag dock tycker är förvånande och väldigt förfärande är att det även i Sverige finns många som stödjer Putin i varierande grad. Det är allt från att det inte pågår någon attack till att det verkligen är ett befrielsekrig. En intressant detalj är att de som skriker högst att Putin har rätt är samma som inte ville ha vaccinet. Gemensamt verkar vara att misstron mot media och politikerna har gått så långt så att de bara måste tro på motsatsen. Hur som helst så verkar 2022 bli ett tyngre år än till och med min fru förutspådde. Att Putin också nämner kärnvapen gör att jag i varje fall känner en enorm maktlöshet, frustration, ledsamhet och förtvivlan. Just nu hoppas jag bara att kriget skall ta slut och att vi skall överleva 2022. Om detta är ett mörkt inlägg så är det tyvärr det för det är så som jag känner just nu. Det är lite svårt att fokusera när Europa återigen står i brand. Andra gången under min livstid. Jag har både vänner och bekanta som kommer från Ukraina och jag gråter med dom. När det gäller ryssarna så tycker jag inte lika synd om dom men deras börs har rasat hela -96,70% i år! Ryssarna måste ju göra uppror mot Putin bara på grund av den anledningen. Tänk er själva om ni bara skulle ha kvar 3,3 kr på varje investerad hundralapp, helt galet.

Känns nästan otrevligt att skriva om något annat…

Det var skönt med en positiv vecka för en gång skull och även om uppgången är rätt så blygsam så mottager jag tacksamt en uppgång på 0,94% och 343 kr. Alla utom Savr levererade plus denna vecka och SaveLend drar ifrån i toppen. Jag inser nu att de har ränteutbetalningar månadsvis och 24 kronor ramlade in på mitt konto denna vecka. Jag behöver med andra ord inte sitta och oja mig varenda vecka framöver att det inte ökar känns det som. Fondrobotarna, BetterWealth, Fundler, Lysa och Opti håller emot nergångarna väldigt bra och jag har till och med beslutat mig för att flytta över 30 000 kr av mina fonder till en fondrobot för att få en stabilare utveckling. Framöver kommer jag sakta men säkert låta mina innehav ligga i fondrobotar istället för att själv jaga rätt fonder. Sigmastocks gjorde ett litet ryck denna vecka och steg kraftigt i jämförelse mot övriga deltagare och det var verkligen på tiden. Savr, som är mitt eget val, visar sig vara pinsamt felaktigt valda fonder. Avanza, Nordnet och Nowo puttrar på i ett negativt träsk som dock inte är lika dåligt som OMXPI, som är ner hela -17,17% i år, och det får väl ändå ses som någon slags seger.

200 visningar

Det var antalet visningar jag förlorade på att lägga en robot över siffrorna så den tar jag bort. Dessutom har jag ändrat layouten så att man numera ser alla värden på en gång utan att behöva gå vidare till nästa sida på sociala medier.