Robotrace 2022-03-09

Senast uppdaterad, 2022-03-09, info@gratis-pengar.se

Föga anade jag att mitt robotrace skulle hamna i ett av de värsta börsrasen i historien. Inledningen på 2022 har varit den sämsta inledningen på 50 år men det känns så typiskt när det gäller mig och börsen. Jag försöker och försöker men vad jag än gör så går det neråt. Men jag är inte den enda som känner så. Jag har en kompis som säger att han borde rädda världen och sälja sina aktier och fonder för då kommer minsann börsen att gå upp igen. Ibland känns det verkligen så. Min enda tröst är att trots att OMXPI rasat med hela -22,15% i år så ligger mitt robotrace bara -6% i år och det måste ändå ses som en framgång. Att jag har månadssparat under hela racet är ju också bra då jag ligger laddad inför uppgången som måste komma någon gång. Om man tittar i backspegeln så har ju dock börsen fallit flera år i följd förut. Värst var det åren 2000 – 2002 när börsen föll hela 70% totalt.

Nåväl nog om detta och till veckan som varit. Olja, metaller och vete är tre saker som jag önskat att mina robotar innehåll denna vecka men jag tror inte att de gör det. Alla robotar gick back denna vecka och det är mer en regel än undantag att jag får varningsmail om att innehavet faller för mycket från de olika innehaven som ingår i robotracet. Faller ett innehav mer än 10% får man ett varningsmail och hittills har Avanza, Savr och Sigmastocks skickat dessa mail. SaveLend är min enda stjärna på min investeringshimmel just nu och de ligger plus i år med 1,91% vilket känns väldigt bra. Mina äkta robotar ligger mellan -7% till – 10% vilket känns bra trots allt. Nordnet, Nowo och Avanza ligger lite sämre till med sina ca -11% men det är ingen katastrof det heller. Det är bara Savr och Sigmastocks som jag tycker borde kunna leverera lite bättre. Savr ligger -20,68% i år och Sigmastocks ligger -26,47% i år. Jag har gett upp att med att försöka hitta den matematiska formeln för min totala utveckling och har istället bytt ut värdet längst till höger mot årets procentuella utveckling som jag hämtar direkt från de olika bolagen. Det blir ju inte helt korrekt på totalen eftersom jag hade en positiv vecka förra året men det blir ändå bättre för att kunna presentera så bra data som möjligt. Dagens glädjeskutt på 4,01% är inte med i veckans sammanställning så förhoppningsvis ser det bättre ut nästa vecka.

Måste bara nämna att jag hoppas Putin förlorar snabbt och kriget tar slut. Glöm inte bort att skänka pengar till SOS-Barnbyar.