Robotrace 2022-03-30

Senast uppdaterad, 2022-03-30, info@gratis-pengar.se

Det här är man inte riktigt van vid i år. Två veckor i rad som robotarna levererar blå siffror. Det känns lite ovanligt och nästan så att jag måste nypa mig för att bekräfta att det är sant. Om robotarna levererar blå siffror känns det som om mitt liv utanför börsen levererar tokröda siffror på alla fronter just nu. Jag kommer skriva mer om det under min blogg framöver men det är fruktansvärt tungt just nu och det är tur att jobbet rullar på som vanligt annars skulle jag nog bli helt galen.

SaveLend leder som vanligt men denna månad inträffade något som jag inte alls förväntat mig. Jag fick 11 kr i kreditförluster vilket kändes lite snopet men det är en del av risken med att investera i krediter. De andra robotarna har äntligen lyckas kravla sig mot noll. Lysa, BetterWealth, Fundler, Opti och Avanza Auto börjar alla närma sig +/- noll. Nordnet, Now, Avanza och Savr ligger lite efter och sämst av alla är som vanligt Sigmastocks.

OMXPI för i år ligger på -13,65% och det är sämre än samtliga deltagare förutom Sigmastocks. Sigmastocks har extremt svårt att lyfta och jag beslöt mig att ta en titt på vilka aktier som verkligen ingår i portföljen och ser att två innehav har direkta kopplingar till Ryssland och Östeuropa. Nedan följer hela innehavet hos Sigmastocks och en förklaring till vad de sex sämsta företagen i Sigmastocks portfölj gör.

  • Evraz är det största stålföretaget i RYSSLAND (WTF!)
  • Thule Group äger ett antal olika varumärken som är relaterade till sport och fritid.
  • Medicover leverantör vårdtjänster och fokuserar på marknaderna i Central- och Östeuropa. (WTF igen!)
  • Sectra AB är verksamt inom medicinsk teknik, radiologi, patologi, cybersäkerhet, kryptering mm.
  • Biotage är ett impact tech-bolag, läkemedelsutveckling, analytisk testning samt vatten- och miljöanalys.
  • Rightmove plc driver Storbritanniens största fastighetsportal och webbplats för fastigheter.

Veckans resultat

När det gäller den procentuella utvecklingen i år är det bolagen själva som står för den och jag har tagit samtliga värden från respektive site. Dock så kan jag konstatera att de inte stämmer. För Avanzas del så noterade jag att det var samma procentuella utveckling i morse som nu och ändå så har värdet ändrats under dagen. Tror att de flesta bolagen gör en körning per dag och sen får det vara bra så tror jag de tänker. Den som vill får gärna rätta mig om jag har fel så uppdaterar jag informationen.