Robotrace 2022-06-29

Senast uppdaterad, 2022-06-29, info@gratis-pengar.se

Skönt med en blå vecka för en gång skull. OMXPI ligger på -27,32% i år så det är inget direkt höjdare att arrangera ett robotrace detta år. Men det är ju en bra test för er att se hur de olika robotarna agerar i nedgång. Jag kan ju enkelt konstatera att sparande i Krediter som SaveLend är ett utmärkt komplement till börsen. Dock så måste man betänka att det inte är insättningsgaranti på pengarna hos SaveLend men har man tillräckligt mycket tillgångar och vill hitta olika placeringar är SaveLend (och Kameo) ett väldigt bra alternativ. Själv så sparar jag totalt ca 40 000 kr hos SaveLend och Kameo men sätt det i relation till att min portfölj uppgår till ca 1,8 miljoner.

Som vanligt så är Lysa min lysande stjärna på robothimlen. De ligger två vecka efter vecka medans Fundler, Opti och BetterWealth som är de andra rena robotarna ramlar runt på placeringarna 3-6 utan att direkt prenumerera på någon av placeringarna. Denna vecka lyckades Nordnet ta sig in i toppen bland fondrobotarna. Båda Avanza portföljerna gick plus denna vecka även om Avanzas robot Auto 6 gick lite sämre än de fonder som Avanzas wizard har valt åt mig. Nowo är ett mysterium tycker jag. De har otroligt långsamma uppdateringar av sin fond vilket gör att inte direkt vet vilken kurs den står i. Börsen rör sig så hysteriskt mycket nu också och på en vecka kan det skilja många procent. Men det är klart de pengar som man sparar hos Nowo ligger i en global fond och är tänkt att hämtas ut när man blir pensionär. Men du kan hämta ut som när du vill.

Mina två sorgebarn Savr och Sigmastocks fortsätter att falla tungt vecka efter vecka oavsett hur börsen går känns det som. För den riktigt våghalsiga kan det vara läge att gå in i Sigmastocks nu eftersom deras robot investerar i aktier och den dagen det vänder så borde Sigmastocks lyfta lite fortare än de andra robotarna. Om du vill prova på Sigmastocks får du 100 kr när du har investerat 5000 kr hos Sigmastocks genom att använda min länk nedan.

Jag ger inga köp eller sälj råd. Alla investeringar i aktier och fonder kan såväl minska som öka i värde.