Robotrace 2022-07-13

Senast uppdaterad, 2022-07-13, info@gratis-pengar.se

Äntligen en bra vecka och liten uppgång för mina robotar. Även övriga portföljen mådde naturligtvis bra av lite återhämtning. Återstår att se om det är ett björnrally eller början på något mer bestående. Det ligger fortfarande kvar enormt många negativa moln på himlen. Allt från stundande räntehöjningar till inflation och krigsmuller. Kriget som dessutom aldrig verkar ta slut. Det ser ut att bli riktigt långvarigt och om det vill sig illa kan det hålla på ett par år i värsta fall med katastrofala följder för alla. Värst är det naturligtvis för Ukraina men eftersom de producerar så mycket spannmål riskerar det att bli globala följder av episka mått när Afrikas folk inte få föda i den utsträckning de behöver. Lägg då till den pågående strejken i Holland och Italien av bönderna så inser man rätt så snabbt att mat kan bli en bristvara både i närtid och framöver.

Som vanligt så leder SaveLend och denna vecka tar de ett litet skutt uppåt på grund av att de betalat ut insättningsbonus på kontot om man satte in pengar i slutet på maj och det gjorde jag ju eftersom jag månadssparar. Något som oroar mig lite är att det är mycket kreditförluster hos SaveLend månad efter månad numera men räntan skall trots det ligga på ca 8% hävdar SaveLend. Annars är det inga dramatiska skillnader på placeringarna. Denna vecka gick alla 11 robotarna plus vilket vi tackar och bockar för. Sigmastock och Savr är mina sorgebarn och de ligger kvar på väldigt dåliga världen.

OMXPI för i år ligger på -24,97% och mina robotar ligger på -15,15% vilket är bättre men eftersom jag månadssparar och betalar in pengar varje månad så har inte mina pengar varit exponerade för nergången lika länge som OMXPI vilket gör att resultatet ser bättre ut.