Lunar

Senast uppdaterad, 2022-08-01, info@gratis-pengar.se

Bli kund hos Lunar och få 150 kr i bonus. (länken måste klickas på via mobil)

Lunar är en tjänst som erbjuder mer än man först tror. Det finns en hel palett av tjänster som ingår när du blir kund hos Lunar. De jobbar dessutom hårt för att överraska sin kunder med ständigt nya tjänster och har nyligen köpt upp Lendify som har peer to peer investeringar. Dessutom kan man sedan den första mars handla kryptovaluta hos Lunar.

Konto och Kort – Du får ett gratis VISA-kort som du kan börja använda utan att behöva byta bank. Med Lunar får du tillgång till Sveriges högsta sparränta på 1,05% med insättningsgaranti. Du kan även få ett exklusivt metallkort. Vissa av korten hos Lunar är väldigt dyra och kostar 79 kr/månad men det finns som sagt även kort som är helt gratis.

Allt du behöver för dina pengar – Budget, dina transaktioner, Google Pay, Apple Pay och abonnemangsöversikt gör att du har bra översikt på var dina pengar tar vägen. Om man vill kan man även koppla upp ett konto tillsammans med upp till 10 andra personer.

Investeringar – Att kunna köpa och sälja aktier, fonder och EFTer är den funktion som jag minst väntade mig hos Lunar. Du kan välja mellan +350 olika aktier och ETFer. De erbjuder ett fast lågt handelspris på 25 kr per avslut. Det är med andra ord ingen större idé att handla små positioner med Lunar.

Få mer med Lunar – Reseförsäkring ingår i kortet. Sedan ingår Lunar i Project Blue som innebär att varje gång du använder kortet är du med och renar havet.

Handla med krypto – Måndagen den 28/2 planerar Lunar att släppa på handel på kryptovalutor via sin app. Det kommer att bli handel i de fem största kryptovalutorna till en avgift på 1-2,5%.

Investera i lån – Lunar har nyligen köpt upp Lendify som tillhandahöll lån mellan privatpersoner. Det innebär att du som privatperson kan köpa och sälja krediter med betydligt högre ränta än hos vanliga banker. Räntan varierar mellan lånen men du kan köpa sparposter där din ränta hamnar över 10%.

Förmåner – Det finns hela tiden ett gäng förmåner i Lunar där du erbjuds gratis prova på abonnemang och kraftiga rabatter på olika produkter. Inga unika rabatter men återigen väldigt oväntat att hitta förmånerna hos en bank och jag tycker att det är lite roligt att Lunar sticker ut på det viset.

För att se vilket betalkort som passar dig kan du kika i tabellen nedan. I de allra flesta fall så räcker de med ett gratis kort.

GratisPremiumPro
Personligt metallkortJA
Premium kortJA
Gratis kortJA
ExpressleveransJA
Antal konton som ingår136
Gemensamt kontoJAJA
ReseförsäkringJAJA
Undvik extra uttagsavgiftJAJA
Kontroll på abonnemangJAJA
Virtuella kortJAJAJA
Beställ extra kortJAJAJA
Gratis ersättningskortJAJAJA
Undvik onödiga utgifter i utlandetJAJA
Kostnad0 kr /månad79 kr/månad149 kr/månad

När du värvar vänner får du 250 kr när han/hon blir kund hos Lunar. Den som blir värvad får från och med augusti 2022 150 kr.

 • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
 • Enkelt att ansluta banker.
 • Smidigt att se summering över sina utgifter.
 • Lätt att lägga upp en budget.
 • Du kan köpa aktier, fonder och ETF’er hos Lunar.
 • Det går att köpa fem olika kryptovalutor.
 • Hög sparränta på pengar som man har på kontot.
 • Tillgång till krediter med ränta på upp till 15%. Utan insättningsgaranti dock.
 • Det finns roliga förmåner i Lunar som man kan nyttja om man vill.
 • Lunar överraskar hela tiden sina kunder med nya och oväntade produkter.
 • Det finns flera olika kort varav vissa är lite väl dyra.
 • Man måste ha ett av de dyra korten för att se sina abonnemang.
 • Det flesta funktionerna finns bara på mobilen.
 • Högt pris på handel om man vill köpa enstaka aktier.

Jag använder mig av Lunar idag för att investera i krediter till hög ränta och spara pengar då de har ger ränta på pengarna.