Revolut

Senast uppdaterad, 2024-07-18, info@gratis-pengar.se

Annons: 300 kr på McDonands eller Elgiganten när du blir kund hos Revolut. Kontakta mig via DM för detaljer.

När man först kikar på Revolut tror man bara att det är ytterligare ett företag som tillhandahåller ett betalkort men man blir glatt överraskad över att så är inte fallet. Revolut ett ungt förtag och grundades så sent som 2015. I dags datum har de ca 15 000 000 användare och finns i ca 40 länder över hela jorden. Det är enkelt att öppna ett konto och när du har gjort det kan du hantera dina pengar smidigt och bekvämt. Det går lätt att att skicka pengar till andra länder och du får bästa växlingskursen när du är ute och reser. Vill du investera i aktier, krypto eller råvaror går det bra att göra via Revolut. Det finns kort och gott en uppsjö av funktioner och jag tänkte presentera en del av dessa för dig som är privatperson. Om du har ett företag finns det en rik flora av funktioner för dig också men dessa går jag inte alls igenom utan hänvisar istället till Revoluts hemsida

För att komma igång behöver du öppna ett konto och välja en av fyra planer som finns tillgängliga. Beroende på plan är funktionerna och kostnaderna olika.

StandardPlusPremiumMetall
Kostnad per månadGRATIS33,99 kr76,99 kr139,99 kr
Virtuella kortJaJaJaJa
Virtuella kort för engångsbrukJaJaJaJa
NotifikationerJaJaJaJa
Skicka pengar utomlandsJaJaJaJa
Handla utomlandsJaJaJaJa
Återkommande betalningarJaJaJaJa
ReseförsäkringJaJaJa
Skjuta fram hemresanJaJaJa
Ersatt vid missade evenemangJaJaJa
Personligt kortJaJaJaJa
JuniorkontoJaJaJa
SmartDelay (ersättning vid försening)JaJa
Snabbare överföringJaJa
Obegränsade valutaväxlingar och uttagJaJa
Få upp till 25 000 kr vid stöld JaJa
1% cashback, inklusive köp av kryptoJa
Exklusiva Metal-kortJa

Revolut Vardagsbehov

Revolut har valt att dela in sina funktioner för privatpersoner i fyra olika grupper, Vardagsbehov, Investera, Säkerhet och Resor. Varje grupp har sedan en mängd funktioner som tillhör den gruppen och jag tänkte kort gå igenom alla funktioner.

Betala och få betalt utan problem. Du kan betala och få betalt över hela världen enkelt och smidigt. Du kan betala eller få betalt med Google Pay eller Apple Pay. Du kan välja din egen @revtag som du sedan kan ta emot betalningar via Revolut på. Om du till exempel vill ha @nissesbilar så går de bra om ingen annan har det. Användare kan sedan skicka pengar till dig via Revolut utan att de ser ditt konto. Nackdelen är att de ser hela ditt namn så det är ingenting för den som vill vara anonym.

Betalkort med mängder av funktioner. Det finns flera olika kort enligt tabellen ovan och i olika prisklasser. Det är bara att välja det kort som matchar dina behov. Virtuella engångskort är bättre än man tror och används för att handla på nätet för den som inte vill riskera att kortuppgifterna hamnar på villovägar.

Budgetering och analys. Revolut analyserar och hjälper dig att budgetera din ekonomi med hjälp av diagram och med tydliga instruktioner. Då får så mycket hjälp du vill när dina utgifter analyseras och kategoriseras.

Junior Det finns en egen avdelning med funktioner för de yngsta och de kan till och med få egna färgglada kort i lite barnsligare färger för den som vill det. Föräldern kan ställa in uppgifter i appen som barnet sedan får belöning för. Allt för att motivera barnen att hjälpa till eller göra läxor.

Donationer Donera enkelt med ett knapptryck. Det finns en mängd förvalda hjälporganisationer i Revolut appen som du kan välja att donera pengar till genom ett enkelt knapptryck för den som vill det.

Revolut Investera

Som kund hos Revolut kan du enkelt köpa aktier, kryptovaluta eller råvaror. Revolut är dock inte kopplad mot den svenska börsen utan enbart NYSE, NASDAQ och IEX men det finns ju många aktier där också. När det gäller kryptovalutor så har det ett stort utbud med ca 60 olika kryptovalutor som man kan köpa och sälja. För den som är intresserad av råvaror finns guld och silver att tillgå. Om man har ett Metal kort får man 1% cashback på alla köp av kryptovalutor eller råvaror som man köper med kortet.

Revolut Säkerhet

Säkerhet Revolut berättar att de är har en prisbelönt säkerhet och de flaggar misstänkta transaktioner samt ber om extra verifiering för att skydda dig.

Revolut Shopper Enligt Revolut själva så är detta den ultimata genvägen till bra erbjudanden. Dessutom så får du extra mycket cashback från utvalda partners.

Revolut Resor

Internationella överföringar Du undviker höga avgifter när du för över pengar till utlandet med Revolut. Det är smidigt och enkelt att skicka pengar till vänner och bekanta oavsett var de bor.

Valutaväxling Skapa ett konto för den valuta du vill ha. Växla utan dolda avgifter till låga priser. Du kan hela tiden följa valutamarknaden i realtid.

Louge och Smart Delay Med Revolut får du tillgång till över 1000 flygplatslounger runtom i världen med Premium- eller Metal-paketet. Om flyget är mer än en timme försenat får du och upp till tre vänner kostnadsfria loungepass.

Vistelser Du får extra mycket i cashback på resor och eftersom flera av funktionerna hos Revolut är kopplade till resor, växling av valuta och försenade plan så kan ett Revolut kort vara bra att ha.

 • Enkelt kort som är gratis.
 • Tydlig och överskådliga funktioner.
 • Jag ger dig 400 kr på McDonanlds eller Elgiganten när du blir kund hos Revolut.
 • 600 kr i värvningsbonus när du värvar nya vänner.
 • Tillgång till handel med aktier, krypto och råvaror.
 • Bra på valutaväxling.
 • Enkelt att föra över pengar till andra länder.
 • Bra kort för resor.
 • Tillgång till budget och analyser av ekonomin.
 • Egna kort för juniorer.
 • Mängder av funktioner.
 • Du kan sätta upp för inbetalningar via @revtag för sociala medier.
 • Du kan göra små kurser i Appen och tjäna lite pengar i form av krypto.
 • Du kan göra en enkel quizz och får då 60 kr i krypto av Revolut.
 • Supporten bara på chatt och bara på engelska.
 • Begränsad funktionalitet via webben.
 • Det kostar ca 80 kr att få sitt gratis kort på grund av frakten från England.
 • Din @revtag är inte anonym. I sista steget ser den som betalar ditt namn i klartext.

Jag använder Revolut men inte så intensivt. Min flitigaste användning för tillfället är att jag plockar ut mina pengar från Attapolls enkäter via Revolut. Det är väldigt smidigt och kan rekommenderas. Dock så ser jag absolut fördelarna med Revolut om man är mycket på resande fot, har flera vänner som man kan värva då de har Sverige grymmaste värvningsbonus. Synd bara att det är 0 kr för nya kunder. Det kompenserar jag tillsvidare genom att ge dig 300 kr på McDonalds eller Elgiganten.