Meny Stäng

Rocker

Senast uppdaterad, 2022-12-15 info@gratis-pengar.se

Detta är en annons från Rocker.
Just nu får du som öppnar konto i Rocker 250 kr i bonus

Rocker är en tjänst som förenklar din finansiella vardag. De erbjuder flera olika tjänster som tillsammans gör vardagen lite enklare. Rocker betalkort är ett gratis debetkort och man får cashback på det man handlar. Dock har Rocker gjort om reglerna så att cashbacken numera är minimal och du får bara cashback om du har kopplat på tjänsten Extra som innebär att man aktiverat en kredit på sitt kort. Efter den senaste uppdateringen av villkoren blev Rocker helt ointressant som kort för många och på sociala medier kan man se många missnöjda användare. För att kunna använda sitt betalkort för man enkelt över pengar till kortet via Swish och varje gång en betalning görs med kortet får man en pushnotis till mobilen. Kortet går enkelt att ansluta till Applepay så att man kan göra betalningar via mobilen utan ett fysiskt kort. Med Rocker Connect ansluter man sina konton så att man får all sin ekonomi på ett ställe med snygga sammanställningar. Du kan även öppna ett sparkonto hos Rocker och får då upp till 2,0% i ränta beroende på vilket Rocker paket du har. All insättning är med statlig insättningsgaranti. Vill du snabbt ha pengar går det att ansöka om en kontokredit på 5 000 – 40 000 kr. Räntan är dock hög för den här typen av lån och ligger på ca 7,5%. Det går även att låna upp till 300 000 kr till samma ränta. Rocker Pay är en funktion som Rocker har utvecklat tillsammans med Blocket för säker betalning när man köper och säljer saker på Blocket.

Rocker Touch

Sveriges första biometriska kort! Betala utan pinkod, oavsett belopp. Rocker har precis i dagarna lanserat ett biometriskt kort som känner av ditt fingeravtryck. Hur funkar det? Ditt fingeravtryck lagras elektroniskt i kortet och bara du kan använda kortet. Du lägger ditt finger på kortets sensor när du betalar och behöver inte ange PIN-kod. Du får hem en liten vit dosa för att själv ställa in ditt fingeravtryck och efter 10 lyckade gånger är det bara att gå iväg till butiken och handla. Första gången måste du ange din PIN-kod sedan så räcker det med fingeravtrycket oavsett belopp. Enkelt smidigt och framför allt väldigt kaxigt och imponerande eftersom ingen annan har ett liknande kort för tillfället. I filmen nedan ser du hur man aktiverar sitt biometriska Rocker kort. Jag har dock aldrig lyckats få detta att fungera. Jag fick hem två olika kort men inget av mina biometriska kort fungerade så jag är inte så imponerad av detta kort.

Fyll på automatisk

Efter att ha använd Rocker kortet ett tag kan jag säga att ”Fyll på automatiskt” är en suverän funktion. Jag har ställt in mitt Rocker som så att jag för över lönen till mitt sparkonto hos Rocker och låter pengarna ligga där och ticka ränta när jag inte använder dom. Sen har ställt in ”Fyll på automatiskt” att föra över pengar från mitt sparkonto hos Rocker till mitt Rockerkort så fort saldot är under 2000 kr. Man kan naturligtvis strunta i detta och läggar in alla pengarna direkt på Rockerkortet men då missar man räntan. Det är inga gigantiska pengar men jag får ca 500 kr per år genom att ha pengarna på sparkontot i väntan på att de skall användas.

Rockerpaketen

De har precis lanserat något som de kallar Rockerpaketen som alla användare måste skaffa om de blir Rocker kunder. Det finns tre olika paket och man väljer helt enkelt det som passar bäst. Det finns Standard, Plus eller Premium. Nedan ser ni en sammanställning över de olika paketen. Standard är kostnadsfritt, Plus kostar 29 kr/månad och Premium kostar 99 kr/månad. När du blir kund väljer du själv vilken typ av paket du vill ha.

Rocker billån

Rocker har riktiga billån till låg ränta och samma villkor som hos bilhandlarna men för privatköp. Det är snabb ansökan och du ser klart och tydligt vilken ränta du kommer att få innan du tecknar lånet. En exempelränta som jag sett ligger på ca 4% men räntan varierar från kund till kund och från dag till dag så det går inte att säga exakt vad räntan ligger på.

Rocker leker förmyndare

Jag kan inte säga att jag är förtjust i idén att Rocker skall leka förmyndare åt mig när jag är deras kund. Jag förstår tanken men det är något irriterande när jag går in på den lokala kiosken och blir nekad köp eftersom kiosken är kategoriserat som ett ställe som säljer spel och dobbel. I detta fall skulle jag gå in och köpa frimärken men blir nekad eftersom mitt Rockerkort inte går att använda. Det innebär att jag måste bära med mig ett extra kort för att vara säker på att kunna handla. Sen tycker inte jag att Rocker har med saken att göra om jag köper sexleksaker eller inte. Hela den här biten att Rocker har tagit på sig att vara någon slags moralisk väktare tycker jag inte alls om och om det inte vore för att jag använder Rocker stenhårt och har det som en del av min cashback strategi skulle jag tacka nej till Rocker.

Notering om Rocker och cashback

Jag blev enormt besviken när de ändrade villkoren för Rocker. Jag blev av med min cashback på 9% i ett svep. I och med de nya villkoren ser jag ingen större anledning till att använda Rocker eftersom de olika paketen kostar pengar. Det finns flera alternativ som är gratis. Av de kort som jag känner till och recenserar är P.F.C, Lunar och Revolut fullgoda alternativ som inte kostar några pengar. Sen rekommenderar jag alltid att köra minst ett år med RefunderPay eftersom det kortet är gratis första året. Om du absolut vill köra Rocker och vill ha välkomstbonusen på 250 kr så går det dock att använda länken på denna sida. Jag lyckades idag få ut min första cashback med det nya systemet och det var ingen höjdare men 200 kr. För att få ut cashbacken måste du skaffa Rocker Extra som är en kostnadsfri kredit så länge som du betalar tillbaks den innan Rocker hinner fakturera dig. Om du har tagit en kredit på 200 kr eller mer den 14:e varje månad så får du din cashback på 200 kr ANNARS INTE! Helt snurrigt system och jag rekommenderar ingen att skaffa Rocker för cashbackens skull längre. Du måste skaffa deras dyraste abonnemang och teckna Rocker Extra innan du ens kan tänka tanken på att få cashback. Sen måste du vara skyldig Rocker 200 kr den 14:e varje månad för att få pengar. Det är helsnurrigt och väldigt krångligt. Till och med jag som är cashback kungen nummer ett och gör allt för att få en extra krona funderar allvarligt på att helt skrota Rocker.

 • Tydliga och överskådliga funktioner.
 • 100 kr till dig och 250 kr till din vän om du värvar en kompis.
 • Upp till 10% i cashback, dock max 200 kr/månad.
 • Går enkelt att ta lån via kortet.
 • Sparkonto med upp till 2,0% i ränta.
 • Rocker billån när du vill köpa en bil.
 • Det finns ett biometriskt kort med hög coolhetsfaktor.
 • 200 kr i cashback men… (med dyraste abonnemanget och då endast i form av avbetalning på din kredit)
 • Cashbacken är i princip borttagen.
 • Krångligt att få ut sin cashback.
 • Det kostar pengar att få ett fysiskt kort.
 • Det biometriska kortet fungerar inte för alla.
 • Lånen som man kan ta via Rocker är dyra, 7,5%.
 • Kortet kan bara fyllas på via Swish.
 • Man kan inte handla i butiker som klassas som spel, vuxen underhållning eller casino. Det gäller både på nätet och i den fysiska världen.

Jag använde Rockers debetkort som en del i min cashback strategi men efter deras nya villkor har jag slutat att använda Rocker. Jag kommer att säga upp Rocker och inte använda kortet längre. Den som vill bli kund hos Rocker och få 250 kr kan använda länken om de vill men det är inget jag rekommenderar. Jag kommer fortsättningsvis att handla allt med RefunderPay istället där jag har 1% cashback på allt jag köper. Vill du veta hur man får mycket cashback så gå till min cashbacksida.

Dela gärna