Börsdata

Senast uppdaterad, 2023-03-14, info@gratis-pengar.se

Börsdata, det är här det börjar

Börsdata är med sina ca 15 000 aktiva användare ett av de ledande analysverktygen för traders och investerare i Norden och verkligen något jag kan rekommendera för dig som vill bli bättre på aktier. Om du aldrig har varit inne på börsdata förut så är det ett måste att besöka borsdata.se eller någon av dess kanaler. Börsdata visar all information om aktier, nyckeltal och ger dig rätt verktyg för att tolka all data som finns om respektive bolag. Vill du bli en bra investerare finns flera avancerade verktyg till ditt förfogande som kund hos Börsdata. Du väljer själv vilken typ av medlemsskap du vill teckna och ju mer du betalar dessto mer får du naturligtvis. Du behöver inte teckna något medlemsskap alls för att nyttja siten eller alla dess kanaler men om du blir medlem finns enormt många funktioner som blir upplåsta.

Analys, analys

Börsdata används för att analysera aktier och hitta trender. Du får 20 års historik och tillgång till all data som du behöver för att kunna analysera över 16 000 bolag. Du får tillång till ägardata, insider, blankningar, återköp, styrelsedata, nyckeltal, årsrapporter, API, Excel Plugin, Google Sheets, nyheter, strategier, poddar, screener, värderingar, teknisk analys och mycket mer. För att få tillgång till allt behöver du vara Pro+ medlem men även som Free medlem får du tillgång till enormt mycket.

Börsdata finns överallt

Börsdata finns i enormt många kanaler och förutom borsdata.se finns de även på FaceBook, Instagram, Twitter och YouTube. Alla dessa kanaler är aktiva och fulla med innehåll. Börsdatas YouTube kanal är en guldgruva för den som vill lära sig hur man använder Börsdata på bästa sätt. Det finns en bra kom igång film som visar hur man kommer igång med terminalen hos Börsdata.

Screener

Screeners är den viktigaste funktionen hos Börsdata. Här kan du filtrera fram tusentals bolag för att snabbt hitta just dina guldkorn. Du kan enkelt ställa in dina egna filter genom att ange viktiga nyckeltal och du får då fram en lista på alla bolag som matchar dina kriterier. Du kan även spara dina filter för att på ett enkelt sätt jobba med flera olika filter samtidigt. Till höger ser man mer information om valt bolag och det finns mängder av data att grotta ner sig i.

Överblick på ett bolag

Du får en helt underbar överblick på ett enskilt bolag om du väljer att klicka på bolaget i screenern. Alla viktiga nyckeltal kommer upp enkelt och överskådligt. Detta utan att du ens är medlem. Ju mer medlem du är desstom fler nyckeltal får du men de vanligaste nyckeltalen finns tillgängliga för alla.

Mycket mer än så

Jag skulle kunna ägna dagar åt att skriva denna recension men nöjer mig med att säga att du måste bli medlem här om du har det minsta intresse av att köpa och sälja aktier. Att bli medlem är gratis och inget som jag tjänar något på. På förstasidan på borsdata.se går Börsdata igenom sina viktigaste funktioner och du får en snabb överblick över allt som de erbjuder.

 • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
 • Finns överallt, är aktiva överallt.
 • Enormt mycket som är tillgängligt gratis.
 • Screener.
 • Alla nyckeltas beskrivs enkelt och pedagogiskt.
 • Strategier beskrivs enkelt så att alla förstår.
 • Lätt att skapa egna filter.
 • Alla nyckeltal du kan tänka dig för aktier.
 • 20 års historik.
 • Kraftfull teknisk analys.
 • Se största aktieägarna i ett bolag.
 • Alla som sägs om ett bolag i en mängd poddar samlade när man kikar på bolaget.
 • Exportera till Excel.
 • Skapa egna excelfiler med egen data med hjälp av API .
 • Att det kostar. Det är det enda negativa jag ser men om man handlar med aktier så gissar jag att denna kostnad är försumbar.

Jag är kund hos börsdata och har medlemsskapet Free som inte kostar något. Jag handlar inte speciellt mycket med aktier men tycker att det är enormt roligt att denna tjänst finns tillgänglig för alla som vill lära sig mer om aktier och trading.