Tessin

Senast uppdaterad, 2022-04-25, info@gratis-pengar.se

Tessin är finansiering av lån till fastighetsprojekt. Du väljer själv vilka projekt du vill stödja och ser vilken ränta som du kommer att erhålla och vilken löptid det är på lånen. Varje lån har en noggrann beskrivning där du kan låsa allt som såväl låntagaren som projektet. Något som jag har saknat hos andra företag finns hos Tessin och det är möjligheten att låna i en Låneportfölj. Det innebär att Tessin har tagit flera olika lån och bakat ihop dessa lån i en portfölj vilket innebär mindre risk för dig som låntagare. Eftersom det saknas statlig insättningsgarantin på alla lån när man investerar i fastigheter finns alltid risken att en låntagare går i konkurs och du riskerar då att förlora helar eller delar av räntan och de utlånade kapitalet.

De gånger som jag varit inne på Tessins hemsida har det funnits lån att teckna men då jag bara är kund och inte aktivt jagar nya lån kan jag inte veta om det alltid finns lån tillgängliga men känslan är att det är lätt att hitta investeringar att låna ut sina pengar till. En klart nackdel är dock att du måste investera minst 50 000 kr för att få låna ut pengar till de olika fastighetsprojekten och det gör ju att det inte är några småsparare som lockas att vara kund hos Tessin.

Den som vill låna pengar genom Tessin måste ett etablerat aktiebolag i Skandinavien, ha positivt eget kapital och vara allmänt välrenommerat. För fullständiga villkor hänvisas till Tessins hemsida.

  • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
  • Hög avkastning, mellan 5,8% – 9% beroende på projekt
  • Ränta betalas ut varje månad.
  • Tydlig site med mycket information och förklaringar om vad det innebär att investera i projekten.
  • Investerade pengar i krediter ingår inte i insättningsgarantin.
  • Enskilda krediter kan förloras och man kan få en kreditförlust.
  • Pengar som är investerade i ett projekt går inte att ta ut direkt utan alla investeringar har en löptid.
  • Minsta belopp att investera i ett projekt är 50 000 kr.

Jag använder inte Tessin och kan inte i detalj berätta hur det är att vara kund. Dock så förstår jag poängen i att de vill ha få och likvida kunder. Om man är en storspelare och vill investera sina pengar i fastigheter så är Tessin siten för dig. Jag misstänker dock starkt att den som är en storspelare av den kalibern inte kommer att läsa denna recension.