KiwiTrader

Senast uppdaterad, 2022-11-13, info@gratis-pengar.se

ANNONS FÖR KIWITRADER
***** EXTRA BONUS OM DU MAILAR MIG ****
Bli kund hos KiwiTrader och få 100 kr i bonus när du satt in 1000 kr. Skicka din adress till info@gratis-pengar.se eller skicka ett DM till min Instagramprofil @mot_andra_miljonen så får du en länk.

KiwiTrader

En site för trading som BetterWealth lanserar under namnet KiwiTrader. Jag har precis blivit kund och navigerat mig genom siten och blivit helt såld. Det är ett helt nytt koncept där du kan skapa din egna aktieportfölj och sedan dela med den till alla andra användare. Har du tur kommer någon följa dig och du får då provision för att någon valt att följa just din portfölj. Det stora nya med KiwiTrader är att du köper aktier genom fraktionsandelar vilket betyder att du kan köpa vilken aktie du vill för 100 kr. Du får helt enkelt fraktioner av den aktie du önskar köpa för exakt 100 kr.

Skapa portföljer

Du kan naturligtvis skapa portföljer hos flera olika nätmäklare men jag tycker att den här portföljen förtjänar att nämnas lite extra. Att skapa en ny portfölj är väldigt enkelt. Man klickar bara på knappen ”Skapa ny portfölj” så guidar en wizard dig igenom de olika stegen. När du skapar en portfölj måste du välja minst ett värdepapper, aktie eller fond innan du avslutar. Som sista steg för att skapa en portfölj måste man verifiera sig med BankID vilket jag dock tycker känns lite underligt eftersom jag precis har loggat in i KiwiTrader med BankID och här borde man kunna komma på en smidigare lösning. Som ett av stegen för att skapa portföljen får jag välja vilka värdepapper som skall ingå i portföljen. Dessa kan ändras när som helst genom rebalansering.

Prisvärd annorlunda handel

KiwiTrader har lågt courtage, 0,15% och 0,25% i valutahantering. Hos KiwiTrader kan du inte köpa och sälja enskilda aktier utan du lägger de aktier du skall köpa i din portfölj och sedan har du en procentuell fördelning på dina aktier och fonder så att det alltid blir 100% vid köptillfället. När du är nöjd med din portfölj klickar du på ”Balansera” och en order går iväg för att rebalansera HELA din portfölj. En lagd order utförs varje dag mellan 12-14 och det gäller att ha koll på det exakta klockslaget om man vill vara få med sin order under dagens handel. Det går med andra ord inte att köpa eller sälja en enskild aktier. Vill du ta ut 5 000 kr ur en portfölj på 50 000 kr klickar du på knappen ”Ta ut” och KiwiTrader säljer av andelar så att du får ut 5 000 kr. Lite annorlunda tänk och absolut ingenting för den som vill köpa och sälja enskilda aktier. KiwiTrader vill dock försöka nå de kunder som normalt inte kommer igång med att investera och de vill göra det så enkelt som möjligt att månadsspara i en hel portfölj där man själv kan plocka in sina favoritaktier.

EFT-Fonder

Hos KiwiTrader kan du välja bland mängder av EFT fonder som handlas över börsen. Fonderna finns snyggt kategoriserade under Butik >> Upptäck. För att kunna handla hållbart lyfts speciella fonder fram.

Dela med dig

Dela med dig är en annan rolig funktion som finns hos KiwiTrader. Om du vill följa en annan investerares portfölj går du till Butik >> Kiwi-Portföljer. Där ser du en mängd olika portföljer som du kan följa. Att följa en portfölj innebär att köp och säljordrar automatiskt kommer att utföras på ditt konto, under förutsättning att Auto-Balance funktionen är aktiv. Du kan givetvis följa min portfölj som heter Sverigeportföljen. Vill du dela din egen portfölj går det utmärkt och för varje följare du får så får du 0,4% i kickback av dina följares portföljer totala innehav. Kickbacken delas ut i form av bonuspoäng som sedan kan användas till olika rabatter som till exempel gratis courtage eller en utbetalning till ditt konto.

Auto Trader

Du kan ställa in KiwiTrader så att en del saker sker per automatik vilket kan vara skönt men det gäller som vanligt när det kommer till trading att inte släppa kontrollen helt.

Auto-invest: Ett smart månadssparande där pengarna automatiskt dras från ditt konto och fördelas i din portfölj varje månad enligt din fördelning.
Auto-balance: Din portfölj balanseras om per automatik enligt förbestämda intervaller så att du alltid innehaven enligt din förvalda fördelning.
Auto-balance: Om du har denna funktion aktiv och du följer någon innebär det att dina innehav kommer att följa portföljens alla köp och sälj.

 • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
 • Enkelt att sätta upp nya portföljer.
 • Du kan ha med alla dina favoritaktier i en portfölj även om du har lite pengar.
 • Du kan månadsspara i aktier per automatik.
 • Otroligt lågt courtage, 0,15%
 • Lågt courtage även om du väljer att följa någon annan, 0,35%
 • Följ dina egna favoriters portföljer.
 • Enkelt att balansera om dina portföljer.
 • Man ser ”Hållbarhet” över sin portfölj.
 • Man ser ”Riskspridning” över sin portfölj.
 • Man kan inte köpa och sälja enskilda aktier eller fonder när man vill. (Kommer snart.)
 • Man ser inget orderdjup.
 • Stopp-loss går inte att använda.
 • Saknar utveckling per värdepapper när man kikar i sin portfölj. (På gång)

Jag är kund hos KiwiTrader och tycker det är ett väldigt spännande och intressant koncept att man kan skapa sina egna portföljer som man sedan kan månadsspara i. Det blir en helt annan dimension på sparandet. Man måste dock tänka om en del eftersom KiwiTrader handlar med hela portföljer och de enskilda aktierna kommer lite i skymundan.