Nordnet

Senast uppdaterad, 2022-01-10 info@gratis-pengar.se

Jag har med flit valt nästan samma ordval när det gäller att beskriva Nordnet som när jag beskrev Avanza. De är nummer ett och två i Sverige och det skiljer bara ca 60 000 kunder mellan dessa två drakar.Nordnet är Sveriges näst största nätmäklare med ca 1,6 miljoner kunder och en väldigt bra nätmäklare. Hos Nordnet finns allt du kan önska dig om lite till. Allt som kan handlas kan handlas på Nordnet. Du kan få din tjänstepension och dina bolån hos Nordnet. Om du bara ska ha en nätmäklare så räcker det med Nordnet. Det mesta hos Nordnet är väldigt bra och genomtänkt.

Vad kan man då handla på Nordnet? Listan är lång men man kan köpa tusentals svenska och utländska aktier, över tusen olika fonder, certifikat, warranter, mini futures, ETF:er, optioner & terminer, obligationer och kapitalhandelsbevis. Det finns olika courtageklasser beroende på hur mycket man handlar och det gäller att ställa in rätt nivå som nybörjare så att man har courtageklass Mini. Man får då handla aktier till ett rörligt courtage på 0,25% per affär. Det enda smolket i bägare är att det finns andra siter som har lägre fondavgifter.

Nordnet har ett eget forum som är väldigt livligt, Shareville. I forumet kan man diskutera allt som har med sparande och aktier med andra Nordnet kunder och även följa vissa kunders portföljer. Det är frivilligt att lägga upp sig portfölj för allmän beskådan. För nybörjaren finns både Nordnets Aktieskola, blogg, video och Sparpodden där det mesta om aktier, fonder, sparstrategier och allt som har med ekonomi att göra förklaras på ett enkelt och tydligt sätt.

Nordnet har även en fondrobot i som man bara själv ställer in risknivån för så sparar de efter dina önskemål. Roboten optimerar och rebalanserar automatiskt efter dina förvalda kriterier till en rätt så hög avgift, 0,9%. Man måste sätta in minst 5000 kr i roboten när man börjar att spara.

För den som börjar spara är det väldigt bra att Nordnet (och Avanza) har tagit bort alla avgifter så länge du inte har mer än 80 000 kr i totalt sparande (50 000 kr hos Avanza). Du handlar aktier för 0 kr och fondavgifterna får du tillbaks.

Sida över hur börserna går runt jorden hos Nordnet

 • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
 • Stort utbud att investera i. Aktier, fonder och mängder av andra produkter.
 • Det är gratis att vara kund så längre du har under 80 000 kr. (Fri courtage och inga fondavgifter)
 • Låg courtage även efter 80 000 kr.
 • Bra bolån till låg ränta.
 • Nordnets aktieskola och podd för nybörjare.
 • Stort utbud av fonder.
 • Stort och aktivt forum.
 • Höga fondavgifter.
 • Fondroboten har hög avgift, 0,9%
 • Saknar Avanzas grymma analysverktyg.
 • Saknar Avanzas inställningar där man själv får välja kolumner när man ser sina innehav.

Jag använder Nordnet för min tjänstepension och för en huvuddelen av mina privata pengar. Jag tycker att Nordnet är en bra nätmäklare för alla och kan rekommendera Nordnet till såväl nybörjaren som den mer erfarne. Dock så tvivlar jag starkt på att det finns någon erfaren handlare som inte vet vad Nordnet är för site.

Översikt på din portfölj hos Nordnet