Zlantar

Senast uppdaterad, 2023-11-18 info@gratis-pengar.se

Ladda ner Zlantar och få bättre koll på din ekonomi.

Zlantar är en app som verkligen överraskar mig positivt. Det är en bra app som tävlar i samma kategori som Rocker, Alwy och Njorda om att visa upp din ekonomi för dig och Zlantar gör det mycket bra. Den samlar alla inkomster och utgifter och visar tydligt vad du har gjort av med pengarna varje månad även historiskt. Du kan klicka på utgifterna och då ser du hur mycket pengar du har gjort av med inom respektive område. Allt snyggt summerat och kategoriserat. De utgifter som inte Zlantar lyckats kategorisera får du kategorisera själv men det brukar inte vara många kvitton som hamnar fel. En eller ett par per månad max. Skulle ett kvitto råkat hamna i fel kategori kan du enkelt själv ändra så att det blir rätt. Det går snabbt och enkelt att lägga upp en budget eftersom Zlantar redan vet vad du spenderar dina pengar på så den föreslår helt enkelt en budget för dig baserat på din historik.

Ett litet annorlunda tips om man tycker om att se hela familjens ekonomi samlad på ett och samma ställe är att den som brukar ta hand om ekonomin hemma ansöker om fullmakt för sin respektive. Om man gör det så kommer alla transaktioner synas i Zlantar och hela familjens ekonomi blir samlad på ett och samma ställe. Det här hacket passar ju inte alla men jag nämner det ändå för den som är intresserad.

Det finns en snygg funktion som summerar alla dina innehav från nästan alla banker. Alla stora banker är med och även några små uppstickare som Lysa och Savr. Till skillnad från konkurrenterna så lyckas Zlantar hämta upp hela mitt innehav. Jag får dock bara hela summan på mitt innehav och ser inte vilka fonder eller aktier som ligger bakom summan. Som summeringsfunktion för mina innehav fungerar det dock utmärkt. Det finns även Lån och Bostad som hämtar ditt lån med alla detaljer för varje enskild lånedel och en värdering för din bostad.

Zlantar hämtar upp alla abonnemang som man har och det går ju sådär men det är enkelt att justera belopp och betalningsintervall. När man gjort det ser man månadskostnaden på alla abonnemang och hur de kostnadsmässigt fördelar sig inom olika kategorier (se bild till vänster).

Zlantar har även en upptäck funktion som hjälper användarna att få billigare avtal inom en mängd områden. Helt enkelt en jämförelsetjänst där man kan välja ett så billigt abonnemang som möjligt. Alla funktionerna hos Zlantar fungerar bara i mobilappen.

Zlantar gratis inom kort

Svea Bank har köpt upp Zlantar vilket innebär att de kommer att bli en gratis app. Läs mer om det här. Det kommer innebära en betydlig förbättring framöver då Zlantar sopar banan med de konkurrenter som jag ser inom detta område. Rocker och Alwy tar betalt för dina tjänster vilket lämnar Zlantar ensam med en gratistjänst inom denna kategori.

Det går att värva sina kompisar till Zlantar men varken du eller kompisen får något speciellt för det.

 • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
 • Bra och tydliga diagram.
 • Kul att kunna borra sig ner från totalen till enskilda transaktioner genom de olika kategorierna.
 • Summerar alla tillgångar från de flesta banker.
 • Bra översikt över abonnemangen.
 • Man ser sina lån och lånedelar.
 • Suverän kundtjänst som verkligen anstränger sig för att allt skall fungera.
 • Perfekt för min sammanställning i robotracet. Lysa, Savr, Nordnet och Avanza hämtas på ett och samma ställe.
 • Cashback om man byter avtal via Zlantar (men man måste vara Premium kund)
 • Gratis – grattis till dig som kund
 • Lite krångligt att sätta kategorierna där det är lite oklart när man har sparat.
 • Fonder från Skandiabanken saknas i min sammanställning.

Jag använder Zlantar och jag kan verkligen rekommendera Zlantar för att få en sammanställning av sin ekonomi, sina abonnemang, kunna lägga upp en enkel budget och se månadshistorik över vad man har gjort av med sina pengar. Att Zlantar även summerar alla dina bolån gör saken ännu bättre. Kort och gott en mycket bra applikation som man bör använda sig av.