Lysa

Senast uppdaterad, 2022-01-11, info@gratis-pengar.se

Prova Lysa med 20% rabatt i 6 månader.

Lysa är en fondrobot som sköter sig själv så fort du startat det. När man blivit kund hos Lysa så börjar man med att sätta upp vilken risk, inriktning och sparhorisont man vill ha och sen är det klart. När som helst under resans gång kan man gå in och ändra dessa inställningar och Lysa rebalanserar då innehavet åt dig. De har en låg avgift på bara 0,349% vilket jag tycker är lagom för en robot.

Text från Lysa hur de placerar pengarna.
Hur sparar jag bäst och vilka fonder ska jag välja? Ingen kan se in i framtiden och vårt jobb är att se till att ditt sparande är förberett för att precis allt kan hända. Lysas investeringsmetod är baserad på Nobelprisvinnande ekonomisk forskning och bygger på fyra principer:

  1. Betala låga avgifter
  2. Sprid dina investeringar
  3. Ta risker som du kan hantera
  4. Fullfölj din sparstrategi

Som kund hos Lysa investeras dina pengar automatiskt enligt dessa principer. I noga utvalda indexfonder med bred spridning, låga avgifter och till en risk anpassad efter just dig och din livssituation. Enkelt, smart och billigt.

Det är ju visserligen lite väl glättigt och reklammässigt skrivet men beskriver väldigt bra deras investeringsstrategi.

Lysa är helt oberoende från alla banker och har fria insättningar och uttag. Pengarna hos Lysa omfattas av insättningsgaranti. Du äger tillgångarna och vid en eventuell konkurs har du rätt till hela din investering.

Lysa har en blogg med många artiklar om fonder och sparande.

Du kan bjuda in en vän till Lysa och på så sätt ge både dig och vännen 20% rabatt på avgiften i 6 månader.

  • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
  • Enkel.
  • Bra och diverserad investeringsstrategi.
  • Låg avgift, 0,349%.
  • Tråkigt gränssnitt via webben.
  • Saknar mobilapp.

Jag använder Lysa som är en av deltagarna i robotracet. För tillfället så leder Lysa i tävlingen vilket naturligtvis kan ändra sig när som helst men jag kan rekommendera Lysa till den som vill ha en fondrobot. Den låga avgiften gör att det är en klart intressant robot trots det tråkiga gränssnittet.