Opti

Senast uppdaterad, 2022-01-18, info@gratis-pengar.se

Bli kund hos opti och få 50 % rabatt på avgiften i 3 månader.

Opti är en fondrobot som sköter sig själv så fort du startat den. I reklamen står det att det är halva avgiften mot en vanlig fond fast det håller jag inte riktigt med om. Jag tycker att avgiften är hög, den ligger på 0,9% och det går att få tag på många fonder som är bra mycket billigare än så. När man skapar sin portfölj får man välja en risknivå från 1 (lägsta) till 9 (högsta) eller att helt enkelt ha 100 % aktiefonder. Målet med Optis portfölj är att den ska växa till en jämn risk. Deras strategi består i att ta vara på tillväxten på marknaden som helhet genom att kombinera fonder som pålitligt följer sina index. Tillsammans innehåller fonderna tusentals aktier och andra värdepapper över hela världen och i många olika branscher. Det ger kunden maximal riskspridning. Prisbelönt vetenskap har visat att det här är det absolut bästa sättet att skapa tillväxt till en lämplig risk. De optimerar löpande fonderna i portföljen, det vill säga att de ser till att kunden alltid har de mest prisvärda alternativen. Dessutom genomför de automatisk rebalansering av kundens portfölj varje kvartal för att återställa riskbalansen i den, allt eftersom kurserna på marknaden stiger och faller. I Opti finns även funktionen att hämta alla fonder från övriga banker för att skapa en sammanställning. Men den fungerar så där. Jag får upp ca 30% av mina fonder så jag tycker inte ens att den tjänsten behöver kommenteras mer än så. Det går att söka bland 3000 fonder och läsa om hur bra respektive fond är och man får upp alternativ till fonden som är bättre och billigare (om det finns någon eller några fonder som är bättre och billigare).

Opti är helt oberoende från alla banker och har fria insättningar och uttag. Pengarna hos Opti omfattas av insättningsgaranti. Du äger tillgångarna och vid en eventuell konkurs har du rätt till hela din investering.

Du kan bjuda in en vän till Opti och på så sätt ge både dig och vännen 50% rabatt på avgiften i 3 månader.

  • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
  • Enkel.
  • Bra och diverserad investeringsstrategi.
  • Bra att man kan hitta billigare och bättre fonder än de man har.
  • Tveksam om Opti är bättre än en indexfond.
  • Avgiften är hög jämfört med andra robotar.

Jag använder Opti som är en av deltagarna i robotracet. Om jag bara skall välja en fondrobot är inte Opti min favorit på grund av den höga avgiften.