Kameo

Senast uppdaterad, 2023-11-18, info@gratis-pengar.se

Kameo tar bort sin värvningsbonus då och då. Just nu är den inte aktiv. Vill du veta när den gäller så skicka mig ett mail så meddelar jag dig. Enligt rykten kommer värvningsbonusen åter våren 2024.

Kameo är finansiering av lån till fastighetsprojekt och företag i tillväxt. Du väljer själv vilka projekt du vill stödja och ser vilken ränta som du kommer att erhålla och vilken löptid det är på lånen. Varje lån har ett eget riskbetyg som grundar sig i följande enligt Kameo.

Alla lån som publiceras på Kameos plattform har genomgått en analys i enlighet med Kameos kreditpolicy. I analysen värderas verksamheten som söker lån, personerna bakom, själva projektet och inte minst det säkerhetspaket som erbjuds. Analysen resulterar i en riskklass (A-E) som också påverkar lånets räntenivå.

De olika riskbetygen som finns är A-E där A är bäst och E är sämst. Varje lån har sitt eget riskbetyg och för att vara på den säkra sidan skulle jag rekommendera att man börjar med att investera i projekt med riskbetyg A eller B. Löptid och ränta presenteras tydligt för varje aktuellt lån. När man väl har investerat i ett projekt betalas ränta ut varje månad. Det kostar ingenting att investera hos Kameo.

De lån som kommer upp på Kameo blir ofta fulltecknade redan efter ett par timmar eller i värsta fall redan efter bara 15 minuter om det inte är så stora lån. Vill man vara säker på att få information om när lånen startar måste man manuellt ställa in så att man får notiser om när nästa lån kommer under Inställningar.

Den som vill låna pengar genom Kameo måste ett etablerat aktiebolag i Skandinavien, ha positivt eget kapital och vara allmänt välrenommerat. För fullständiga villkor hänvisas till Kameos hemsida.

Kameo har tillstånd från den danska Finansinspektionen att tillhandahålla betaltjänster i Sverige via Kameo Svensk Filial.

Ny översikt

Kameo har precis (hösten 2023) lanserat en ny sida för översikt och sammanställning för alla dina investeringar. Det är en snygg sida som verkligen lyfter Kameo till en ny nivå. Du får all data om dina investeringar sammanställd med snygg grafik på en och samma sida. Nedan visar jag en av tre olika uppställningar som finns på sidan.

  • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
  • Hög avkastning, mellan 7% – 13% beroende på projekt
  • Ränta betalas ut varje månad.
  • Tydlig site med mycket information och förklaringar om vad det innebär att investera i projekten.
  • Om du värvar en vän får både du och vännen 500 kr var.
  • Ny snygg sida för översikten
  • Investerade pengar i krediter ingår inte i insättningsgarantin.
  • Enskilda krediter kan förloras och man kan få en kreditförlust.
  • Pengar som är investerade i ett projekt går inte att ta ut direkt utan alla investeringar har en löptid.
  • När det kommer upp en ny investering måste man verkligen hänga på låset och vara beredd. Det brukar ta ca 10 minuter efter att en investering släppts till det att den är fulltecknad. Något man måste vara beredd på.

Jag använder Kameo som en del av mina investeringar för att få en bra diversifiering och har för tillfället ca 30 000 kr investerat hos Kameo.