SaveLend

Senast uppdaterad, 2024-04-13, info@gratis-pengar.se

Bli kund hos SaveLend och få insättningsbonus upp till 10 000 kr (annonslänk)

SaveLend

SaveLend är en site för den som vill investera i krediter. Det är ett bra komplement till börsen och SaveLends målavkastning är 7-9 %, men har sedan 2014 i genomsnitt genererat 13,82 % ränta på investerat kapital per år. Siten är enkel och tydlig och när man har gjort sin första insättning väljer man om man vill automatisera sitt sparande genom att använda SaveLends verktyg SmartInvest som investerar automatiskt pengarna i krediter utifrån de val du gjort. SmartInvest ser därmed till att kapitalet alltid återinvesteras för att pengarna ska få möjlighet att växa så mycket som möjligt. Alternativet är att själv välja vilka krediter man skall investera i. Man kan sätta in pengar genom engångsinsättning eller månadssparande och det är enkelt att ta ut pengar om man så önskar. Tyvärr så gäller inte insättningsgarantin för de pengar som man har hos Savelend vilket är synd. Men krediterna är kopplade till dig så om SaveLend går i konkurs äger du fortfarande rätten att kräva in skulderna på de krediter du har. Läs mer nedan. Om du vill ta ut pengar som är investerade i krediter måste du först frigöra pengar motsvarande beloppet du vill ta ut genom att sälja investeringar på Andrahandsmarknaden, som du hittar under ”Mitt innehav”. Kom ihåg att försäljning på andrahandsmarknaden medför en avgift. Det är bra bonus på att bjuda in sina nära och kära så att de också kan börja spara på SaveLend.

Fastigheter

SaveLend har precis börjat med att låta sina kunder investera i Fastigheter. Du får då en fast ränta under en förbestämd löptid med en viss riskkategorisering. Det är precis samma upplägg som Kameo och Tessin med flera företag har. Det skall bli mycket spännande och se hur detta kommer utveckla sig. För tillfället har de inte integrerat detta med sin hemsida utan de prospekt som kommer mailas ut till alla kunder och man får då svara på mailet för att vara med och investera. Tackar man ja till en projekt kommer den investeringen upp i ett eget konto där man sedan kan följa återbetalningen många för månad. Räntan för dessa lån är bra tilltagen och ligger på minst 12% med en löptid på ett år.

Fast ränta 6%

Man kan också välja att teckna ett fast lån med 6% ränta och ett års löptid. Det är ingen insättningsgaranti på dessa pengar. Du binder ditt kapital i minst 12 månader och får en fast avkastning på 6 % efter löptiden. Lägsta insättning för att spara i SaveLend Fast är 10 000 kr och högsta insättning är 2 000 000 kr. När du använder SaveLend Fast omfattas du av vårt SaveLends Kapitalskydd. Det betyder att även om SaveLend hamnar på obestånd så är ditt sparande inte förbrukat. Med SaveLend Fast investeras nämligen dina pengar i en rad olika lån hos en rad olika låntagare och det är dig och inte SaveLend som låntagaren är skyldiga att betala tillbaka pengarna till. Låntagarnas betalningar fortsätter alltså att återbetalas till dig tills dina pengar är tillbaka på kontot. Det betyder att hos SaveLend finns ingen övre gräns om 1 050 000 kronor som det gör med konton med statlig insättningsgaranti.

Intervju med Ludwig Pettersson, SaveLend

Jag gjorde en mycket uppskattad intervju med Ludwig Pettersson, CEO för SaveLend, 2023-04-25. Intervjun finns i sin helhet på Instagram.
2024-02-09 gick han tyvärr bort i mycket ung ålder. Extremt sorgligt.

 • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
 • Investera automatiskt eller skräddarsy din strategi.
 • Hög avkastning – 8,92 % avkastning på investerat kapital senaste 12 månaderna.
 • Snittet på avkastningen ligger på 13,82% sedan 2014.
 • Välj månadssparande eller engångsinsättning.
 • Har betyg 4,4 hos Trustpilot, många nöjda kunder.
 • Bra kundtjänst.
 • Tydlig site med mycket information och förklararingar om vad det innebär att investera i krediter.
 • Du kan investera i SaveLends aktie och få lägre avgift. Ner till 5% som lägst.
 • Insättningsgaranti på icke investerade pengar.
 • Flera olika kredittyper.
 • Bra bonus för att bjuda in sina vänner.
 • Du kan investera i fastigheter till en fast ränta med en fast löptid.
 • 6% fast ränta om man vill binda sitt kapital på ett år.
 • Investerade pengar i krediter ingår inte i insättningsgarantin.
 • Enskilda krediter kan förloras och man kan få en kreditförlust.
 • Hög avgift. 10% på intjänad ränta. Det blir ca 0,9% på investerat belopp.
 • Pengar som är investerade i krediter går inte att ta ut direkt utan alla investeringar har en löptid.

Jag använder SaveLend och är nöjd med tjänstens enkelhet. SaveLend är en av deltagarna i robotracet även om det inte är en robot.

Bilden visar hur många procent av kapitalet som är investerat.

.