Intervju med Maria Falk

Senast uppdaterad, 2024-04-19, info@gratis-pengar.se.

Maria Falk jobbar som politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Örebro och är en väletablerad profil på Facebook och X (fd Twitter) med ca 20 000 följare.


Kul att du ville ställa upp på en intervju.

Roligt att du vill göra en.

Du jobbar alltså som politisk sekreterare i Örebro kommun?

Det stämmer, jag är politisk sekreterare hos Sverigedemokraterna i Örebro.

Vad ingår i dina arbetsuppgifter?

Man kan säga att min uppgift är att se till så att alla gör det de ska när de ska göra det. Ha koll på alla möten, ta fram underlag och information till våra politiker, mycket research och besök inom olika verksamheter. Det är en hel del.

Vad är roligast med ditt jobb?

Kollegorna och att få arbeta med något jag tror på. 

Vad är mest frustrerande?

Den enorma byråkrati som präglar allting inom politiken, allting dras i långbänk och det tar tid innan saker och ting händer. En del motioner/förslag kan exempelvis bli liggande för förberedning inom kommunen i flera år innan det händer något, i värsta fall längre än en mandatperiod och den som skrev den är inte ens verksam inom politiken längre. Lite verkstad och ganska mycket snack, skulle man kunna säga.

Varför började du jobba inom politiken?

För att jag tröttnade på allt PK-hyckleri

Du är sedan en tid en väletablerad SD-profil på sociala medier, med över 20 000 följare, hur kommer det sig?

Jag vet faktiskt inte, det bara blev så. Jag bestämde mig bara för att skriva precis vad jag tycker om saker och ting och det visade sig att det finns en hel del människor där ute som uppskattar det. Det är roligt.

Vad är det roligaste med dina konton på sociala medier?

Alla positiva kommentarer och alla roliga, fantastiska människor man får kontakt med där.

Hur upplever du stämningen på sociala medier?

Den kan vara ganska tuff, du bör nog vara ganska hårdhudad om du ska ägna dig åt politik på sociala medier, man får ju en hel del skit men man vänjer sig. Man stänger av, det är ytterst sällan jag tar saker personligt. Däremot anmäler jag hot, det accepterar jag inte.

Vad ser du för framtid för Sverige?

Vi har några tuffa år framför oss, inte minst vad gäller kriminaliteten, men det går givetvis att få ordning på även om en del drastiska metoder kanske måste till.

Hur kan vi lösa de problem som Sverige står inför?

Sverigedemokraterna har många bra förslag och det är ett omfattande arbete som måste till, jag föreslår man besöker vår hemsida och förkovrar sig lite om vår politik då det känns svårt att nämna något enskilt. Det är mycket som måste åtgärdas.

Vad de övriga partierna lyckats med de senaste åren framgår ju med all önskvärd tydlighet, inte minst i pressen, där man läser om sprängningar och skjutningar varenda dag snart.

Är det något mer du vill tillägga?

Ja, gå och rösta på SD i EU-valet den 9 juni😊

Tusen tack för att du ställde upp på denna intervju.

Tack själv!