Budgetmall

Senast uppdaterad, 2022-12-01, info@gratis-pengar.se

När jag pratar med människor i min omgivning noterar jag att de flesta tycker att det kan bli tufft i vinter men få verkar ha insett hur otroligt svårt det kan bli. För att visa vad vi står inför slängde jag ihop en budgetmall med utgångspunkt från den som finns redan finns i Excel men jag la till en ny flik för att kunna beräkna kostnaden för sin egen el och ränta.

Hur du skapar en budget

För att skapa en budget på enklast sätt rekommenderar jag att du använder dig av Alwy eller Zlantar då de snabbt sammanställer dina inkomster och utgifter. Vidare så kontrollerar dessa appar alla dina återkommande utgifter och kategoriserar dessa som abonnemang. Det är inte 100% säkert att allt stämmer i dessa appars kategorisering men det är en bra början. När du ser vad dina kostnader har varit är det enkelt att fylla i en budget för kommande månad. El och ränta ligger på en egen flik i min budgetmall och när du fyllt i dina uppgifter så fylls de automatiskt på i din budgeten.

Vill du ha mer formler?

Om du vill ha mer beräkningar av något slag i budgetmallen så går det bra att skicka mig ett DM på Instagram (@mot_andra_miljonen) så lägger jag till det. Förklara vad du vill ha bara så försöker jag lösa det.

Ladda ner filen här