Maximera din cashback

Senast uppdaterad, 2022-12-09, @mot_andra_miljonen

Texten från detta inlägg skrev jag redan i mars och finns delvis med i mitt inlägg för Min Cashback Mars men har kompletterats en del. Dessutom är det tydligare att ha denna text i ett egen inlägg så att mina ni hittar hit enklare.

Hur fungerar cashback?

Det är väldigt enkelt att få cashback. Först av allt måste man bli kund hos något företag som erbjuder cashback. Jag rekommenderar Refunder men även Nowo, MyBonus och Cashback Ninja fungerar. Blir du kund hos dessa företag får du dessutom en välkomstbonus på mellan 50 – 200 kr genom mina länkar här. När man sedan är kund är det bara att ladda ner appen eller logga in på företagens hemsida. Du får där tillgång till upp till ca 1000 butiker beroende på vilket företag du är kund hos. Dessa butiker presenteras kort och visar vad det har att erbjuda. Dessutom ser du direkt hur mycket i cashback du får hos just dom i procent. Vissa cashback företag kör dock procent efter moms och vissa kör procent på hela beloppet.

Klicka på den butik du vill handla hos för att aktivera din cashback och du kommer till en ruta som beskriver de speciella villkoren. Detta gäller hos Refunder och MyBonus. Handlar du från Nowo och Cashback Ninja kommer du direkt till butiken.

Nu är det bara att handla på som vanligt. Din Cashback registreras och du kommer att få ett mail eller ett SMS med summan som du fick i cashback. Du ställer själv in om du vill ha mail eller SMS hos ditt cashback företag. När du samlat ihop över 100 kr i cashback är det bara att plocka ut pengarna till ett förvalt bankkonto.

Cashback knappen

Refunder, Nowo och MyBonus har en knapp som man kan installera på webbläsaren och mobilen. Den gör att man inte behöver tänka på att gå via sin cashback app för att handla utan det räcker med att man installerar den på sin enhet. När du sedan surfar runt så känner den av om du hamnar på en butik som är ansluten och då dyker det upp en liten notis om att du kan aktivera din cashback. Otroligt smidigt rent ut sagt.

Hur gör man för att maximera sin cashback?

Hur gör man då för att kunna få så enormt mycket i cashback? Grundstommen i bra cashback är Refunder med RefunderPay för att garantera att du fångar upp så mycket cashback som det bara går. Dessutom bör du vara medlem i de mataffärer som finns där du bor. Är du kund hos Refunder bör du skaffa RefunderPay kortet som ger 1% cashback på allt och det är ju verkligen allt eftersom det är ett kreditkort som du kan använda överallt. När man handlar med ett kreditkort får man upp till 8 veckors respit med att betala vilket kan vara bra om man behöver. Det kan ge en extra buffert på 50 000 kr i månaden men det gäller att alltid betala denna räkning annars blir det dyrt och man riskerar att hamna i lyxfällan. De olika kundklubbarna som mataffärerna har ger också någon % i cashback som måste utnyttjas. När du tankar bilen bör du använda ett dedikerat kort som ger mest rabatt på just den bensinmacken. Jag använder mig av Circle K kortet när jag tankar vilket ger mig billigare bensin och 1% cashback på Circle K. Refunder Pay kortet ger alltid 15 öre rabatt på Preem vilket kan vara bra att veta. Lyckas du med konststycket att värva en vän som börjar använda Refunder får du dessutom 200 kr i värvningspremie som tack för att du värvat en ny kund till Refunder.

Vilka erbjudanden skall man ta?

Förutom att handla med rätt kort gäller det att ta alla erbjudanden du kan via de olika cashback tjänsterna. Jag byter flitigt abonnemang och provar på allt som är gratis och ger cashback. I regel kan du få flera tusen direkt när du blir kund genom att prova på alla de tjänster som ger dig cashback. Glöm bara inte bort att tacka nej till de abonnemang som du sedan inte vill ha. En sådan enkel sak som att byta elavtal via Refunder kan ge dig upp till 600 kr. Att byta mobilabonnemang ger även det flera hundra kronor. Den som är riktigt påhittig kan även hjälpa vänner och bekanta med inköp och nya avtal vilket ger många sköna kronor in i kassan.

Vilken cashbacker är du?


Cashback per månad i kronor

Slöa cashbackern: Handlar med RefunderPay kort, jagar tag i en matkupong, pantar, gör en enkät och går med Stepler, gör 10% av sina inköp via nätet och får cachback på dessa.
Lilla cashbackern: Handlar med RefunderPay kort, hittar två matkuponger, pantar, gör fem enkäter och går med Stepler, säljer en pryl på Tradera, minar krypto, gör 20% av sina inköp via nätet och får cachback på dessa.
Normal: Handlar RefunderPay kort, använder tre matkuponger, pantar, gör tio enkäter, går med Stepler, säljer två prylar på Tradera, värvar en vän till Rocker eller annan tjänst, minar krypto, gör 30% av sina inköp via nätet och får cachback på dessa, pantar återvinning med Bower, handlar med Rabble. Använder Nowo för att få lite extra pengar.
Coola cashbackern: Handlar RefunderPay kort, lyckas hitta fyra matkuponger per månad, pantar, gör femton enkäter, går med Stepler, säljer sex prylar på Tradera, värvar tre vänner till olika tjänster, minar krypto, gör 60% av sina inköp via nätet och får cachback på dessa, pantar återvinning med Bower, handlar med Rabble. Använder Nowo för att få lite extra pengar.
Bästa cashbackern: Handlar med RefunderPay kort, lyckas hitta fem matkuponger per månad, pantar, gör tjugo enkäter, går med Stepler, säljer tio prylar på Tradera, värvar fem vänner till olika tjänster, minar krypto, gör 85% av sina inköp via nätet och får cachback på dessa, pantar återvinning med Bower, handlar med Rabble. Använder Nowo för att få lite extra pengar.

Om man bara skaffar Refunder och RefunderPay vilket jag starkt rekommenderar och handlar på som vanligt men gör allt via Refunder så får man tillbaks ungefär så mycket som det står i kolumnen Lilla cashbackern. Refunder har en egen uträkning hur mycket man få i cashback som du kan se på deras hemsida. Där kan du även ändra de olika beloppen för att stämma med ditt hushåll.

Vad jag rekommenderar

Min rekommendation är skaffa Refunder och köra på RefunderPay kortet som ger 1%. Bli även kund hos MyBonus och Nowo då de har lite olika kampanjer. Första året är RefunderPay kortet gratis så helt klart skall man ta detta kort i minst ett år. Nackdelen med RefunderPay kortet är att kortet år två kostar 495 kr per år och här måste man sätta sig ner och räkna om det lönar sig med detta kort eller om man skall köra på Rocker kortet som är gratis och ger 0,5% cashback på allt även om man inte lyckats värva någon vän. Om man handlar saker för mer än ca 8500 kr per månad så lönar det sig att ha ett RefunderPay kort även om det kortet kostar. Handlar man för ca 20 000 kr i månaden så får man tillbaks 200 kr per månad i cashback BARA på RefunderPay kortet. Glöm inte att ställa in alla prenumerationer så att de betalas med det kort som ger mest cashback. RefunderPay kortet ger dessutom 15 öre i rabatt per liter drivmedel hos Preem vilket gör att man tankar lite billigare. Kan tyvärr nämna att den cashback jag fått denna månad inte är möjlig att upprepa då flera av erbjudandena jag nappade på endast gäller nya kunder och nu är jag kund hos de flesta av de företag som gav den möjligheten.

När det gäller enkäter, Bower och Rabble beror det helt och hållet på hur mycket man orkar hålla på och trixa. Om man behöver pengar eller tycker att det är kul skall man definitivt köra på. Att panta flaskor ser jag som en självklarhet som alla måste göra för miljöns skull och det blir ju några kronor per månad så det är inget konstigt med det. De bästa enkäterna just nu tycker jag är Sveapanelen, Nowo, Norstatpanel, AttaPoll och YouGov. Jag har även MonoSurveys och M3Panel men de tycker jag inte är lika bra. Vill du prova på ett enkäterna finns det länkar här för att prova på.

Gå och få pengar

Är man mycket ute och går kan man skaffa Stepler och Nowo, Nowo ger dig en chans att snurra på lyckohjulet och vinna pengar varje dag som du går över 7000 steg. Du kan vinna mellan 1-10 kr varje dag. Stepler ger dig poäng som du kan lösa in mot olika erbjudanden och rabatter.

Har jag missat något?

Om du tycker att jag missat något är det som bara att höra av sig till mig så lägger jag till det i inlägget. Skicka mig ett DM på Instagram, @mot_andra_miljonen där jag svarar snabbast.

Vad gör man då med alla pengar?

Det är upp till dig själv men nedan så ser du hur mycket pengar du får ihop om du månadssparar 1 400 kr i 23 år med 8% avkastning. Det är vad vad börsen i snitt gett i avkastning. Det finns ingen dock garanti för att det blir så framöver.
Jag rekommenderar starkt att sätta in pengarna i en eller flera olika indexfonder. De pengar som kommer in från Nowo hamnar i deras globalfond vilket är bra. Öppna upp nya cashback konton och sätt in ALLA pengar du får in extra i dessa konton och se hur de växer. Döp dina konton till Cashback så ser du tydligt vad din cashback gör.

Beräkningen är gjort på Alwys hemsida