Rapport från skolan

Senast uppdaterad, 2022-05-08, info@gratis-pengar.se

Denna rapport kommer från @motvallsliberal på Twitter. Jag har fått hans tillstånd att publicera följande inlägg som han gjorde på Twitter den 6 maj 2022. @motvallsliberal jobbar som lärare för barn som är omhändertagna och får undervisning bakom lås och bom. Dessa ungdomar sitter idag redan bakom galler med 6 meter höga murar omkring sig vilket känns bra. Men inlägget tycker jag ändå är oroväckande speciellt med tanke på den rapport som Försvarshögskolan släppte i början på maj angående salafismen i Sverige. Jag skriver ett inlägg om den rapporten här.

Twitterinlägg av @motvallsliberal

Två elever diskuterar muslimsk terrorism idag. Mer än 20 minuter på min lektion. Jag lyssnade men sa ingenting.
Elev 1 är positiv till IS, Bin Laden, Syrien m.m. anser de har rätt att mörda.
Elev 2 blir provocerad och argumenterar mot elev 1. Anser du inte har rätt mörda.
Båda dessa elever ansåg för några veckor sedan att alla som bränner koranen bör dödas. Vi kan därmed införa en intressant distinktion:
Elev 1 är generellt hatisk till väst, i synnerhet USA. Mord nästan alltid berättigat om det utförs av rätt etnisk grupp/religion.
Elev 2 är betydligt mer empatisk. Anser att mord oftast dåligt oavsett skäl. Fattigdom, religion, hudfärg rättfärdigar inte mord. Samtidigt anser elev 2 att mord är försvarbart i vissa enskilda fall. T.ex. om bränner koranen, grov rasism mot muslimer o.d.
Elev 1 anser allt är USA:s fel. USA är terrorister, startar krig, tar olja från fattiga osv. Bin Laden, Syrien, han nämner terrorgrupper jag inte ens kan namnet på. Alla dessa har goda uppsåt. Försvarar sitt land mot USA. Elev 1 säger även att fattigdom är ursäkt för mord.
Elev 2 blir provocerad. Säger IS kommer döda elev 1 om han besöker dem. Elev 1 håller inte med. IS försvarar bara sitt land mot USA. Elev 2 blir även provocerad av fattigdom som ursäkt till mord. Säger elev 1 inte får döda p.g.a. lite pengar. Elev 1 anser elev 2 är naiv.
För en månad sedan förklarade elev 1 för mig att man får 50 000 kronor om man mördar något. Det är normalt pris i svenska förorter enligt elev 1. Han förklarade då att det är mycket pengar som ingen kan tacka nej till.
Efter varje skoldag har vi överlämning med behandlingspersonal där vi går igenom varje elevs skoldag. Jag berättar om elev 1 åsikter. Avslutar med riskbedömning. Elev var lugn. Ingen ökad risk. Behandlare svarar: ja, man har ju rätt till sina åsikter.
Svar intressant:
1: det är väldigt extrema åsikter. Har man rätt till dem?
2: elever får inte säga neger, negerboll osv. Då korrigerar personal direkt.
3: svensk elev som uttalat sympatier för SD har vi i personalen diskuterat. Varit oroliga över odemokratiska och främlingsfientliga åsikter.
Är även detta de låga förväntningarnas rasism? Elev med rätt hudfärg och religion har rätt att mer eller mindre vara en passiv terrorist. Elev med fel hudfärg får inte ens sympatisera med ett parti i Sveriges riksdag.Slut på inlägget men ytterligare kommentarer följer sedan.


@motvallsliberal Sociala myndigheter redan fattat beslut om tvångsvård och skickat eleverna till vår anläggning med höga staket runt. De är inlåsta 24/7.

@motvallsliberal Ja, absolut. Båda eleverna är antirasister, de hatar rasister, men endast när det drabbar grupper de identifierar sig med. Båda eleverna är antisemiter. Båda uttrycker sig ibland rasistiskt om vita svenskar.

Läs gärna hela tråden på Twitter för ännu bättre helhet. Stort tack till @motvallsliberal för att jag får publicera detta inlägg. Om du vill att jag skall publicera en rapport från ditt jobb hör av dig till mig via DM så går vi vidare därifrån. Alla som publicerar inlägg från sitt jobb får naturligtvis vara anonyma.