Kom igång med cashback

Senast uppdaterad, 2023-04-02, info@gratis-pengar.se

Jag har kört med cashback sedan januari 2022 och anledningen till att jag dröjde så längre var att jag helt enkelt inte trodde på att det skulle göra någon större skillnad på ekonomin. Men i och med att jag startade min site gratis-pengar.se och började samla på mig välkomstbonusar så ramlade jag rätt snart över Refunder och sedan dess är jag fast. För den som inte har använt cashback och vet hur det fungerar kommer jag här att beskriva steg för steg hur du kommer igång på bästa sätt.

Vad är cashback?

Cashback innebär att du får pengar tillbaks när du handlar eller när du tecknar nya avtal med olika företag. Både Refunder och MyBonus har ca 1000 företag anslutna till sig så det är mycket cashback man kan samla på sig genom att aktivera cashback varje gång man handlar.

Flera inlägg om cashback

Se gärna mina andra inlägg om cashback för att få veta hur du blir miljonär med hjälp av cashback, bygger dig en cashbackfabrik, hur mycket pengar jag har fått i cashback under ett år och hur mycket man får i cashback beroende på hur mycket man engagerar sig.

Bli kund hos Refunder och MyBonus

Det första och viktigaste steget är att bli kund hos Refunder (annonslänk) och MyBonus (annonslänk). Det räcker att bli kund hos Refunder om man vill ta det lite lugnare men de har olika cashback i samma butik och skall man få maximalt med cashback skall man se till att bli kund hos båda. Dessutom har de till viss del olika butiker så genom att bli kund hos båda täcker man upp många fler butiker. Hos Refunder kan du dessutom bygga dig en egen cashbackfabrik genom presentkort som du sedan kan handla med i fysiska butiker.

Refunder

Steg för steg för att bli kund hos Refunder och komma igång med cashback. Klicka på länken för Refunder (annonslänk) och fyll i alla uppgifter som Refunder vill ha och du är sedan kund hos Refunder.

Skaffa RefunderPay

När du är kund hos Refunder kan du skaffa RefunderPay kort. Det är ett kreditkort så om du vet med dig att du inte kan hantera kreditkort skall du inte skaffa det. Detta kort ger dig 1% cashback på allt du köper överallt.

Ladda ner appar

När du är blivit kund hos Refunder se till att ladda ner appen. Det är bra att kunna handla både från datorn och mobilen.

Refunder knappen

Gå till Refunder.se och installera Refunder knappen på din dator. Refunder har en väldigt tydlig steg för steg wizard som visar hur du skall installera Refunder knappen.

Refunder knappen kommer sedan att dyka upp varje gång du handlar i datorn och kommer till en butik som är ansluten till Refunder. Du kan då enkelt klicka klicka på ”Aktivera” för att börja aktivera din cashback via Refunder.

När du klickat på ”Aktivera” så skickas du till Refunder för att aktivera din cashback på riktigt. Det gör du genom att klicka på knappen ”Aktivera din cashback nu”. När du klickat på denna knapp kommer du till vald butik och kan handla som vanligt. Du får cashback på den summa som du handlat för minus moms.

Mitt konto

På mitt konto kan du alltid se hur mycket cashback du har inkommande, godkänt och utbetalt. Inkommande är den summan som väntar på godkännande från Refunder. De går igenom alla inköp manuellt och det tar ca 60 dagar innan ett köp godkänns för utbetalning. När ett belopp har blivit godkänt hamnar det i kolumnen Godkänt och du kan välja att få pengarna utbetalda så fort det blivit mer än 100 kr. Den summa som står i kolumnen Utbetalt är de pengar som du fått utbetalt från Refunder totalt genom alla år.

Cashback på allt

Det finns fem olika sätt att handla och få cashback på. Det vanligaste är att gå in på Refunder via mobilen och söka upp den butik du skall handla i och sedan klicka på den för att aktivera cashbacken via Refunder. Att hitta sin butik är oroligt enkelt då du kan söka fram butik eller produkt genom sökfunktionen. De fem sätten att få cashback är:

  • Gå in på Refunder i mobilen och sök fram din butik.
  • Använd Refunderknappen i mobilen som håller koll på om butiken har cashback.
  • Gå in på Refunder på datorn och sök fram din butik.
  • Använd Refunderknappen på datorn som håller koll på om butiken har cashback.
  • Bygg din egen cashbackfabrik. Köp presentkort på Refunder.se och handla i fysiska butiker.

MyBonus

Steg för steg för att bli kund hos MyBonus och komma igång med cashback. Klicka på länken för MyBonus (annonslänk) och fyll i alla uppgifter som MyBonus vill ha och du är sedan kund hos MyBonus.

Ladda ner appen

När du är blivit kund hos MyBonus se till att ladda ner appen. Det är bra att kunna handla både från datorn och mobilen.

MyBonus Autobäring

Gå till MyBonus.se och installera Mybonus Autobäring knappen på din dator. Den är enkelt att ladda ner knappen och det är bara att klicka på ”Hämta MyBonus Autobäring” så är det klart.

MyBonus knappen kommer sedan att dyka upp varje gång du handlar i datorn och kommer till en butik som är ansluten till MyBonus. Du kan då enkelt klicka klicka på knappen för att aktivera din cashback. Ett klick och din återbäring är aktiverad. Finns idag tillgänglig för webbläsaren Chrome.

Mitt konto

På mitt konto kan du alltid se hur mycket cashback du har som Inkommande återbäring, Redo för utbetalning och Redan utbetald återbäring. Inkommande återbäring är den summan som väntar på godkännande från MyBonus. De går igenom alla inköp manuellt och det tar ca 60 dagar innan ett köp godkänns för utbetalning. När ett belopp har blivit godkänt hamnar det i kolumnen Redo för utbetalning och du kan välja att få pengarna utbetalda så fort det blivit mer än 100 kr. Den summa som står i kolumnen Redan utbetald återbäring är de pengar som du fått utbetalt från MyBonus totalt genom alla år.

Cashback på allt

Det finns fyra olika sätt att handla och få cashback på med MyBonus. Det vanligaste är att gå in på MyBonus via mobilen och söka upp den butik du skall handla i och sedan klicka på den för att aktivera cashbacken via MyBonus. Att hitta sin butik är oroligt enkelt då du kan söka fram butik eller produkt genom sökfunktionen. De fyra sätten att få cashback är:

  • Gå in på MyBonus i mobilen och sök fram din butik.
  • Använd MyBonus knappen i mobilen som håller koll på om butiken har cashback.
  • Gå in på MyBonus på datorn och sök fram din butik.
  • Använd MyBonus knappen på datorn som håller koll på om butiken har cashback.

Värt att notera är att man inte kan handla presentkort via MyBonus vilket innebär att man inte kan skapa sin egen cashbackfabrik som jag berättar om här.