Meny Stäng

Cashbackfabrik

Senast uppdaterad, 2023-04-28, info@gratis-pengar.se

Jag gjorde ett inlägg på Instagram om att man enkelt kan på 500 kr eller mer i cashback när man handlar i fysiska butiker. När jag la ut detta inlägg fick jag flera följdfrågor och inser att jag själv behöver förklara en del hur det verkligen går till. Framförallt så tror jag att det kan vara bra med en enkel steg för steg instruktion hur man gör. Dessa exempel gäller till stor del hur du gör om du handlar via Refunder och för MyBonus men det går att göra likadant med Bonusway också och då behöver man bara ETT presentkort istället för två vilket underlättar processen enormt. Jag hoppas mycket på att både Refunder och MyBonus gör likadant som Bonusway gör så att man inte behöver köpa två presentkort varje gång.

210 kr mat gratis

Är du inte redan kund hos Refunder så blir du det genom denna annonslänk för Refunder och du får då 210 kr när du gör ditt första köp med RefunderPay kortet. RefunderPay är gratis första året men kostar sedan 395 kr per år. Med RefunderPay får du 1% cashback på allt du köper. Denna procent är medräknad i exemplen nedan eftersom man får 4% cashback när man köper presentkort från Zupergift. Du kan även bli kund hos MyBonus och får då 50 kr genom denna annonslänk för MyBonus. Dessa två cashbackföretag kompletterar varandra bra då de kör olika kampanjer och du alltid bör titta efter vem som kör högsta cashbacken för tillfället.

5% cashback på allt, överallt

När man väl har fått igång sin egen cashbackfabrik så kommer man att ha 5% i cashback på allt, nästan överallt. Hur är detta möjligt? Cashback gäller väl bara på nätet? Det är sant men ändå inte sant eftersom du också kan köpa presentkort med cashback som du sedan kan använda direkt när du är ute och handlar i fysiska butiker. Det är en hel del butiker som erbjuder presentkort och floran är mycket större än vad man först tror. Du kan till och med handla på bland annat ICA, Coop, Hemköp, Willys, CityGross och 14 kedjor till. Du kan dock inte söka efter presentkortet till mataffärerna på Zupergift då det är lite hemligt men här är länken. Du kan också få fram länken genom att googla på Zupergift Sverigechecken om du skulle vilja ha länken ute på fältet. Det finns även ett ännu bättre kort som gäller överallt i Sverige där de tar MasterCard vilket är i princip överallt. Köp inget nu du skall köpa via Refunder längre ner.

6,5% cashback eller mer på allt, överallt

För den som vill ta den enkla resan och hålla sig till Refunder behöver du inte läsa detta. Jag rekommenderar verkligen Refunder men för den som vill ha det där lilla extra så är Bonusway något för dig. Du får då 5,5% cashback på Sverigechecken och högre cashback än 4% på flera av affärerna som Zupergift tillhandahåller. En stor fördel som Bonusway har mot Refunder är att när du klickar på Zupergift kommer du direkt till Zupergift och kan köpa vilka presentkort du vill. När du är inne hos Refunder MÅSTE du först köpa presentkort till Zupergift och sedan gå in till Zupergift och köpa presentkort igen. Dock så har Bonusway dålig kundtjänst (svarar inom 72 timmar), långsam cashback (du får cashback inom 5 dagar) och långsam utbetalning av cashback (du får pengarna inom 5 dagar). Läs min recension av Bonusway här. Vill testa Bonusway får du 50 kr genom denna annonslänk för Bonusway.

Handla med cashback på nätet också

Att handla på det sättet som detta inlägg beskriver ersätter inte cashback via nätet utan är ett komplement som kan ge dig flera hundra kronor cashback per månad om du använder det på rätt sätt. Fortsätt att handla som vanligt via nätet med cashback och använd detta som din superkraft för att få lite extra pengar i vardagen. Tänk dock på att inte köpa något i onödan. Att få 5% cashback på något som du inte behöver är att slänga 95% av pengarna i sjön.

Ett eller två presentkort?

Köper du via Refunder måste du köpa två presentkort. Ett hos Zupergift och sedan ett för den butiken du vill handla hos. Om du köper via Bonusway räcker det med ett köp. Du klickar på Zupergift och kommer direkt in i deras butik och kan köpa vad du vill. Du få olika procentuella rabatter med Bonusway beroende på vilket presentkort du köper från Zupergift. Hos Refunder är cashbacken alltid 4% på alla Zupergift presentkort.

Några exempel på Zupergift cashback hos Bonusway:
2,5%: Blomsterlandet, Lekia, Mio, NetonNet
4,5%: Ving, Zalando, Åhléns, Cervera
5,5%: Sverigechecken (Lite osäker här men återkommer så snart jag fått svar vilket kan ta tid.)
6,5%: Akademibokhandeln, Bokus, Voi, Bokadirekt
10,5%: Greatdays, Bokus Play, Hotellövernattning för två Greatdays

Köp Zupergift

När du är inne hos Refunder skall du i första läget köpa ett presentkort från Zupergift. Med detta presentkort kan du sedan köpa precis vad du vill hos Zupergift. Det finns långt över 100 olika kejdor att handla från med storheter som ICA, Coop, Hemköp, Elgiganten, Plantagen, Mio, H&M, Stadium, McDonalds, OLearys, Lekia, Dressman, NetonNet, Amazon.se, Ticket, Ving, CDON, DinSko och Granngården bara för att ta några exempel. Gå in på ZuperGift för att se hela listan. Du kan köpa ETT presentkort från Zupergift och sedan köpa flera presentkort från det företag som du skall handla hos. Zupergift finns i följare belopp:

 • 50 kr
 • 100 kr
 • 130 kr
 • 150 kr
 • 200 kr
 • 250 kr
 • 300 kr
 • 500 kr
 • 1000 kr
 • 1500 kr
 • 2000 kr
 • 3000 kr
 • 4000 kr
 • 5000 kr

Om du till exempel skall handla för 3000 kr på Åhléns så räcker det att du köper ett Zupergift kort för 3000 kr hos Refunder. Inne hos Zupergift kan du sedan använda dessa 3000 kr till att köpa 3 stycken presentkort på 1000 kr var hos Åhléns.

Olika butiker olika belopp

Tyvärr har alla butiker olika belopp. Jag har sammanställt en cashbackmatris med hur beloppen ser ut hos olika butiker. Det är viktigt att tänka på att beloppen varierer från butik till butik.

Sverigechecken från ICA, Coop, Hemköp och många fler

Dessa presentkort är lite speciella. Dels så måste du gå direkt till dom med denna länk. Sen får man bara köpa presentkort för 200 kr men du kan köpa hur många du vill och för att det skall bli enklare i butiken rekommenderar jag att du skriver ut dom för att de skall fungera smidigt i mataffären. Det är dock inget måste att skriva ut presentkorten men tänk på att själva presentkortet ligger inte i mailet som du får från Zupergift utan som en bilaga till mailet. Du måste klicka på länken i mailet för att presentkortet skall komma upp. Det skiljer sig mot de andra presentkorten som ligger direkt i mailen. Men när du gjort dessa steg har du 5% på all din mat. Listan på mataffärer som Sverigechecken gäller på är imponerande lång och innehåller följande företag: ICA, Coop, Hemköp, Willys, CityGross, Extra, Apotek Hjärtat, Pressbyrån, Shell, 7-Eleven, Matrebellen, Ö&B, My Way, Direkten, Gulf, Granngården, Eurocash, EKO och Kassagirot. Skulle Sverigechecken vara slut finns motsvarande för Coop eller Hemköp.

Paygoo Mastercard

Det finns ett till ”hemligt kort” hos Zupergift som är ännu bättre och det är Paygoo Mastercard som du själv laddar med 750 kr. Detta kort tar dock ca 10 dagar att få hem och det är lite mer krångel med att få detta kort. När du köpt kortet rekommenderar till exempel Zupergift att du direkt lägger ett supportärende där du berättar att du köpt kortet och vill ha det hemskickat. I detta supportärende så anger du din hemadress. De har för tillfället en bugg i systemet som gör att du får kortet betydligt snabbare om du gör på det sättet. Du kan handla var du vill och beloppet är kvar på kortet tills du handlat upp alltihopa men vid tredje köpet kostar varje köp 3 kr. Det är ett krångligt kort men om man verkligen vill ha cashback på allt överallt så skall man absolut alltid ha detta kort i fickan. Kortet är bara giltigt ett år så det gäller använda upp kortet men det kan omöjligt vara några problem. Alla behöver mat.

Steg för steg

Hur gör man då för att skapa sin egen cashbackfabrik? Det gäller att komma ihåg på ett ungefär vilka butiker som finns hos Zupergift och när man är i dessa butiker fysiskt och skall köpa något så köper man helt enkelt ett presentkort innan man kommer fram till kassan och betalar sedan med detta presentkort. I exemplet nedan visar jag hur ett köp jag gjorde på Åhléns gick till.

 • Jag räknade ihop hur mycket mina varor kostade på ett ungefär och köper sedan ett presentkort så nära summan som möjligt. Mina varor gick på 1530 kr.
 • KÖP INGENTING I DETTA LÄGE!
  Steg två är att gå till Zupergift.se för att se vilka presentkort som finns att köpa. Beloppen varierar från butik till butik. I detta fall så går jag till Åhléns och ser att det finns 50 kr, 100 kr, 500 kr och 1000 kr i presentkort att köpa. Att köpa en 500 kr och en 1000 kr blir då bäst för mig.
  KÖP INGENTING I DETTA LÄGE! — DETTA ÄR ETT EXEMPEL DÄR JAG HANDLAT PÅ ÅHLÉNS
 • När jag bestämmt vilka belopp jag skall köpa på presentkorten gick jag till Refunders app och köpte två presentkort från Zupergift. Ett på 500 kr och ett på 1000 kr.
 • Det tog sedan ett par sekunder innan presentkorten dök upp i mailen.
 • Koderna kopierade jag från min mail (tyvärr ett i taget) och gick till Zupergift.se. Presenkorten löste jag in under rubriken ”Lös in ZuperGift”.
 • Klistrade in koden och klickade på pilen. Jag fick hela summan tillgodo.
 • Nu valde jag Åhléns och klickade på samma belopp som mitt presentkort. Jag gick igenom hela processen för att köpa presentkortet.

 • När hela processen var klar fick jag ett presentkortet till Åhléns i min mail (du kommer få presentkort i den butik som du valt beroende på var du handlar).
 • Presentkortet som jag fick denna gång visade jag upp i kassan tillsammans med mitt klubbkort. Jag förlorade inga rabatter, klubberbjudande, klubbpoäng eller någonting på att handla på detta sätt.

Hur lång tid tar det?

Lite krångligt kan tyckas och det tar ju en del tid men beroende på hur snabb man är och hur mycket fart man får upp på denna process där man skall gå in på Zupergift (titta belopp), gå in hos Refunder (köpa Zupergift presentkort), hämta kod från mail, gå in till Zupergift (köpa presentkort) och slutligen visa presentkort i mail till kassörskan är ju en process i sig. För nybörjaren kan detta ta lång tid första gången men om du gör det i lugn och ro hemma ett par gånger så kommer det att bli bra till slut. Öva till exempel på att köpa McDonalds presentkort på 50 kr, de kommer ändå att gå åt. Jag köpte två presentkort på Åhléns på ca 3 minuter och det var exakt samma tid som det tog att stå i kö.

Vissa butiker fungerar inte för tillfället

Xbox, Jula, PS Sony Wallet och RevolutionRace fungerar för tillfället inte att få presentkorten per automatik när man köper dom från Zupergift. Dessa skickas ut manuellt vilket gör att det inte alls fungerar när du ska handla och använda dessa ute på fältet. Jag återkommer när dessa butiker också fungerar att köpa per automatik.

Hur mycket tjänar man på att hålla på med detta?

5% av 1500 kr blir 75 kr och det är upp till var och än om man tycker att det är värt att hålla på med detta. Men om du köper en TV för 10 000 kr på Elgiganten blir det 500 kr, köper du en soffa på Mio för 20 000 kr blir 1000 kr. Om man sätter detta i system och alltid gör så här när man är ute och handlar i fysiska butiker blir det stora summor. Jag har det senaste året dragit in över 35 000 kr i cashback och då har jag inte använt mig av detta system än. Jag kom precis på det och har på bara ett par veckor dragit in över 1 000 kr. Hur mycket cashback du får beror helt och hållet på hur mycket du handlar men poängen här är att sätta det i system och att köpa presentkort för närmaste belopp UNDER den summa man handlar för. Köp inga presentkort ÖVER det belopp som du handlar för då blir det ingen vinst alls.

Maxa din cashback annars också

Jag skriver här om hur du maxar din cashback här och grundläggande om cashback här och vilka appar som ger bra cashback här. Lycka till i jakten på en bra cashback.

Dela gärna