Mordhotad

”Om du lägger ut den där filmen på YouTube så kommer jag att döda dig”

Senast uppdaterad, 2021-12-29, info@gratis-pengar.se

När man bor i förorten i Stockholm måste man tyvärr vara beredd på det mesta. Jag har under mina år som en glad och lycklig invånare i en av södra Stockholms utanförskapsområden blivit hotat till livet av mina kära grannar inte mindre än sex gånger. Du blir hotat av alla möjliga anledningar i orten och en av mina dåvarande vänner hotade faktiskt att döda sin exfru vid ett tillfälle. ”Det var inte så allvarligt menat” sa han men frun tog det väldigt hårt med polisanmälan som följd. Ja men det är ju sånt som man bara säger försvarade han sig med. Jag var ju lite upprörd och diskussionen spårade ut lite grand. Han var vid detta tillfället en av mina bättre vänner och vi umgicks flitigt eftersom vi var grannar och barnen var lika gamla. Jag blev inte så chockad även om jag kanske borde blivit det. Jag trodde mig veta att denna man inte skulle göra en fluga förnär. Nåväl nog om honom. Den grannen som mordhotade mig just denna gång var en granne som vi hade umgåtts med i flera år men som börjat störa småsaker biltrafik i området och just då bilar som råkade komma till vårt hus. Till saken hör att han också hade biltrafik till sitt hur men vi hade lite mer. Vi påpekade då att det tyvärr inte gick att göra något åt saken, lika lite som vi kunde påverka bilarna till hans hus. Detta svar gick honom på nerverna och en dag så brast det för honom totalt. Det slutade med att han började skrika på mig på gården, jag svarade och där stod vi och hade en högljudd diskussion som bara en svensk och en invandrare kan ha. Mitt i allt detta kom min fru och tog över vilket var rätt skönt. Andra grannar var också ute och skrek lite grand för att få vara med på festligheterna. Det var INGEN som tog hans parti i detta läge av de som var ute och skrek vilket var väldigt skönt. Under bråket förolämpade han min fru på de grövsta sätt som man kan göra och hon skulle stoppa upp saker i både det ena och det andra hålet. Det var ingen hejd på förolämpningarna.

För att dokumentera eländet tog jag och filmade flera långa partier av bråket med min mobil. Jag gjorde det rätt så diskret så att han inte skulle märka att jag filmade. När bråket tillslut var över var det mycket upprörda känslor som vi sitter hemma och försöker lugna ner oss. Mitt i allt detta så knackar den ilskna mannen på och säger helt frankt ”Om du lägger ut den där filmen på YouTube så kommer jag att döda dig!”. ”Grannen såg att du filmade och jag vill att du raderar filmen!” fortsatte han. Jag svarade att han har inte med det att göra och stängde dörren. Filmen ligger än idag på YouTube och jag lever men jag tror inte att han har sett att den ligger där. Min fru blev extremt illa berörd av denna incident och gick ner 5 kg på bara en vecka så det tog väldigt hårt. Min familj, som jag kommer återkomma till mer senare, är dock inte riktigt kloka i huvudet. Jag berättade för min bror om vad som hade hänt och hoppades på lite moraliskt stöd. Allt han sa var ”Vad hade din fru gjort eftersom han var så arg?”.

Ett par dagar efter bråket knackade han faktiskt på och ville be om ursäkt och ville bli vän igen. Jag tackade för ursäkten men förklarade att någon som så innerligt hotat mig till livet kan jag inte vara vän med. Sen den dagen hälsar vi inte på varandra och han väser alltid ”Titta inte på de där onda människorna” när jag eller min fru går förbi hans familj. Jag tycker mest synd om barnen och hans fru. Jag ringde faktiskt hans fru och förklarade att om det inte vore för att vi tycker om henne så skulle jag polisanmält hennes man för mordhotet. Hon grät och var inte allt lycklig åt det som hänt.