Fundler

Senast uppdaterad, 2022-10-23, info@gratis-pengar.se

Fundler är en fondrobot som sköter sig själv så fort du startat den. Det finns flera olika portföljer och avgiften varierar mellan 0,36% – 0,95%. De olika portföljernas avgifter, avkastning och inriktning presenteras extremt tydligt. Hela Fundler genomsyras av bra och tydlig gränssnitt och du kan enkelt logga in via webben eller göra dina affärer på mobilen. Fundlers investeringar sker med hjälp av AI som övervakas av människor för att se till att allt blir så bra som möjligt.

När man sätter upp sin konto hos Fundler får man själv ange sin riskprofil och placeringshorisont. Utifrån de parametrarna man anger får man en portfölj som förslag. Man kan naturligtvis välja valfri portfölj om man inte vill ha den som Fundler föreslår. Du kan flytta ditt pensionssparande till Fundler och företaget kan ha sitt sparande i Fundlers olika portföljer. Fundler har även en poddcast och en blogg med bra innehåll om ekonomi och fonder.

Fundler är helt oberoende från alla banker och har fria insättningar och uttag. Pengarna hos Fundler omfattas av insättningsgaranti. Du äger tillgångarna och vid en eventuell konkurs har du rätt till hela din investering.

I App Store har Fundler appen ett betygsnitt på 3,8 vilket inte är så högt och det är många som är väldigt missnöjda med Fundler av olika anledningar. Personligen skulle jag ge Fundler en 5:a eller 4:a.

  • Väldigt tydlig och överskådlig tjänst.
  • Bästa och enklaste gränssnittet bland robotarna och de tjänster jag recenserat.
  • Låga avgifter.
  • Mobilappen har ett väldigt tilltalande och tydligt gränssnitt.
  • Bra och innehållsrik blogg med mycket läsvärda artiklar om ekonomi.
  • De har inte någon funktion för att bjuda in vänner.
  • Fundler saknar en bra kundtjänst och man är hänvisad till en chatt där de svarar inom ett par timmar.

Jag använder Fundler och det är en av deltagarna i robotracet. Om jag bara skall välja en fondrobot är Fundler min favorit på grund av den låga avgiften och det snygga gränssnittet. Det återstår att se hur bra avkastning den kommer att generera men historiskt sett så har det gått bra.