Bilförbud i Stockholm 2024

Senast uppdaterad, 2022-11-19, info@gratis-pengar.se

Miljöpartiet lever långt ifrån verkligheten men nära makten. Den stora rädslan att regera med SD är en förbannelse som gör att hela Sverige tagit stryk i många år. Det enda alternativet till att kunna regera utan att SD får inflytande har varit att luta sig mot Miljöpartiet och det har de styrande gjort i många år på alla nivåer. Jag kommer att ge mer exempel på detta framöver men nu skall jag gå igenom vad Miljöpartiet fått igenom i Stockholm sedan de tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tagit makten över Stockholm. Att människor rent allmänt har SD skräck visade sig också i Stockholm sedan Moderaterna tappade stort i alla kommuner runt om i Stockholms län sedan de gått ut på riksnivå och berättat att de vill regera Sverige med Sverigedemokraterna.

Mandatfördelningen i kommunfullmäktige

För att få majoritet i fullmäktige krävs 51 mandat. Socialdemokraterna (S), Vänsterpartiet (V) och Miljöpartiet (MP) bildar tillsammans politisk majoritet i Stadshuset med sammanlagt 53 mandat sedan valet i september 2022.

Så här är mandaten fördelade per parti:

  • Socialdemokraterna, 31 mandat
  • Moderaterna, 20 mandat
  • Vänsterpartiet, 16 mandat
  • Sverigedemokraterna, 9 mandat
  • Liberalerna, 8 mandat
  • Centerpartiet, 7 mandat
  • Miljöpartiet, 6 mandat
  • Kristdemokraterna, 4 mandat.

Bort med bilarna

Knappt har de hunnit ta över makten innan det rödgröna styret hittar på nya lagar och regler för Stockholmarna. Helt vansinniga regler som gör att det blir svårt för invånarna att hinna anpassa sig. Att helt plocka bort bilar, förbjuda bilar och ändra framkomligheten på detta sätt är inte rätt väg att gå. EU vill till exempel förbjuda försäljning av nya bensin och dieselbilar men då har man satt årtalet till 2035 vilket gör att industrin och invånarna redan nu vet om det. Klara spelregler och hyfsat gott om tid för att kunna anpassa sig. Hur gör då Miljöpartiet? Pang på bara! 2024, om ca ett år, blir det totalförbud för alla bilar utom elbilar att köra inne i stan. Sveavägen skall bli bilfri på helger så fort som möjligt och dessutom skall ca 200 skolor få en bilfri miljö runt skolan. Självklart vill man även införa förbud på fossil reklam redan nu. Fyra nya regler som blir minst sagt besvärliga för Stockholmarna att klara av rent praktiskt. Jag personligen kommer dagligen att bryta mot denna lag och det kommer att bli intressant att se hur polisen kommer att hantera dessa nya regler i Stockholm. Jag kan bara hoppas att invånarna reser sig och protesterar mot detta.

Viktigare att ta bort bilar än tjuvar.

I Stockholm ligger prioriteringen helt klart på att få bort bilarna. Det är betydligt viktigare att man blir av med så många bilar som möjligt istället för att prioritera brottsligheten. Man kan inte tolka den senaste budgeten i Stockholms kommun på någon annat sätt.

Bara en lösning

Det finns bara en lösning på detta problem och det är att plocka bort Miljöpartiet från politiken helt. Som tur var åkte de ur 33 kommuner runt om i landet så det är fler och fler som inser att de är galna miljötalibaner men fler måste vakna upp till nästa val och sluta rösta på dom. Självklart skall vi ta hand om miljön men vi kan inte ändra spelregler för samhället i en takt som gör att vi står utan el och bilar från en dag till en annan.

Källor

Bilförbud i Stockholm 2024
Inga bilar utanför skolor
Förbjuda fossil reklam
Sveavägen stängs av på helger
Värre än man tror – inte bara Stockholm