EU förbjuder bensindrivna bilar 2025

Miljöpartiet har lyckats driva igenom ett förbud mot bensindrivna bilar i EU 2025. Daniel Helldén (MP) “det ligger hårt arbete bakom detta beslut och vi är mycket nöjda. Det kommer göra skillnad på riktigt.” Regeringen är helt tagna på sängen av detta beslut och en presskonferens kommer att hållas imorgon där de ger sin syn på saken. Jimmie Åkesson (SD) har dock redan gjort ett uttalande där har på X skriver att detta beslut är helt orimligt och inte alls med vad EU medborgarna vill. De kommer att överklaga detta beslut tillsammans med hela ECR gruppen. EPP, där Moderaterna och Kristdemokraterna ingår, har också flaggat för att de kommer överklaga beslutet.


Nyheten som kom idag, måndagen den 1 april 2024, överaskar många. Flera biltillverkare har gått ut och sagt att detta är idioti och menar att man inte kan ställa om produktionen så snabbt från en dag till en annan. Greta Thunbergs organisation Fridays for future tycker att detta är ett bra beslut och menar på att det nu äntligen händer något. Att bilindustrin i Europa sysselsätter ca 14 miljoner arbetare är inget de bryr sig om utan tycker att dessa istället kan göra något vettigt för miljön som att till exempel plantera skog i Norrlands vildmark eller bygga vindkraftverk. Några miljoner arbetare kommer dock att fortsättningsvis jobba med framtagning och produktion av elbilar eftersom de inte förbjuds och försäljningen av elbilar förväntas explodera efter detta beslut. Att laddstationerna inte finns att tillgå överallt i EU är inget som besvärar politikerna inte heller det faktum att det inte finns tillräckligt med el efter att både Tyskland och Sverige lagt ner fullt fungerande kärnkraft. Man föreslår att öka produktionen av diselaggregat för hemmabruk och på allmänna platser så att man på det sättet kan ladda elbilarna enklare.

Källa
Miljöpartiet vill förbjuda bensindrivna bilar 2025


När du blivit kund hos Freetrade skicka ett DM till deras support och ange info@gratis-pengar.se för att på kampanjbonusen. Se denna guide för hur du får bonusen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *