För eller emot?

Senast uppdaterad, 2022-03-06, info@gratis-pengar.se

En företeelse som jag noterat på sistone och som bara förstärks för varje ny konflikt är detta enorma hat som verkar finnas inbyggt i samhället. Ett underliggande nästan otäckt hat som yttrar sig som en mörk skugga och får vänner att vända sig mot varandra och får djup vänskap att vittra sönder på ett ögonblick. Jag märkte detta för första gången när invandringsdebatten tog fart på allvar i och med att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen 2010 och sedan dess har jag sett många exempel på släkt och vänner som vänt sig mot varandra. 2010 röstade jag på Moderaterna men Fredrik Reinfeldt klev då upp i talarstolen och talade stolt om för Sverige att de skulle straffa de som röstade på Sverigedemokraterna genom att göra upp med Miljöpartiet och öka invandringen. Jag förstod ingenting. Jag röstade på Moderaterna men han skulle alltså straffa de som röstade på Sverigedemokraterna genom sitt handlande. Har aldrig känt mig så sviken någonsin av en politiker. För min del började jag tala mot ökad invandring i detta skede och vips så kände jag direkt av den ökade polariseringen i Sverige. Jag hade nämnt något som inte fick nämnas och både vänner och släkt vände mig ryggen. Media förstärkte bilden av att de som pratade det minsta illa om invandring var onda människor och de skulle straffas på alla möjliga sätt. Så här fortsatte det ändra fram till våren 2020 då vi fick någonting nytt att hata varandra för.

Covid – en ny sak att hata

Våren 2020 kom Covid och det blev nästa sak som delade upp samhället för och emot. Media basunerade ut att det var farligt men det fanns de som inte ens trodde på Covid. Känslor rörs upp och nya murar mellan vänner byggs upp. Precis när alla tror att det inte kan bli mer polariserat i samhället kommer så vaccinet och vaccinationspasset. Både vaccinet och vaccinationspasset rör upp enorma känslor och det blir läger för och emot. Känslorna är så starka att man ser många vänskapsband som bryts för både sprutorna och vaccinpassens skull. Hela Kanada hamnar i brand på grund av regler runt vaccination och vaccinationspass. När alla precis tror att Covid är över och vi skall gå in i en lugnare fas i Sverige och på jorden så händer det som inte får hända, storskaligt krig i Europa.

Ryssland – Ukraina

Ett solklart övergrepp från en nation på en annan enligt större delen av befolkningen på jorden men det finns förvånansvärt många som hejar på Ryssland och inte alls delar den bild som vi andra gör. De hävdar att Ukraina är den onda parten i detta och att Putin bara stoppar New World Order från att inträffa. Jag tänker inte ens gå in på vad NWO är, den som vill läsa på får göra det själv. Jag tycker att Rysslands övergrepp på Ukraina är bedrövligt och det riskerar inte bara att förstöra Ukraina utan i förlängningen hela jorden via kärnvapenkrig. Vi hoppas verkligen att slippa uppleva det sistnämnda.

Polariseringen

Jag undrar hur det kommer sig att det blivit så enormt polariserat i dessa frågor och att det finns så många som inte tror på vad media skriver. Sen tycker i och för sig inte jag att MSM (main stream media) gör sitt jobb speciellt bra. SVT ska ju vara opartiska men de vinklar sina inslag alldeles för mycket till vänsterns fördel. Aftonbladet och DN går oftast i regeringens fotspår och ställer sällan de rätta frågorna. Det är tur att det alternativ media finns. Dock så noterar jag att många av mina vänner är rädda för att besöka dessa sidor då de tror att de kan råka illa ut om det kommer fram att de har besökt en sådan sida. Aftonbladet och Expressen gör ju allt för att stoppa läsare till alternativ media och har bland annat kallat dom för en pissränna. Med de förutsättningarna förstår man att alla inte vill eller vågar läsa alternativ media.

Vad är alternativ media?

Alternativ media är tidningar som skriver om sådant som inte vanlig media, MSM, tar upp. De vinklar artiklarna annorlunda och räds inte för att berätta vem som gjorde ett speciellt dåd. Man kan säga att de i regel är betydligt mer kritiska till invandringen än MSM men även andra ämnen belyser de på ett mer öppet och oblygt sätt. För att nämna några alternativa medier kan jag nämna.

Vem tycker vad?

Nedan har jag sammanställt en tabell där jag vet att det förekommit diskussion i min bekantskapskrets där åsikterna går isär så pass mycket att man blir osams på riktigt. Jämför gärna själv med hur det ser ut bland dina egna vänner.

ÄmneVad tycker politikernaVad MSM tyckerVad tycker folketVad tycker du?
InvandringBraBraMinska
CovidFinns och är farligtFinns och är farligtFinns och är farligt
MunskyddBehövs inteVarför inteBra
VaccinAlla bör vaccinera sigVaccination är braBra om jag själv vill
VaccinpassMåste haBör haNEJ
Krig RUS-UKRRyssland är anfallareRyssland är anfallareRyssland är anfallare

Ibland känns det nästan som om politikerna vill ha skarpa skiljelinjer så att folket bråkar med varandra och bryr sig mindre om vad politikerna gör. Om vi slåss med varandra är det ingen som kommer på att klaga på att politikerna gör ett dåligt jobb.