Min portfölj 2024 september

Senast uppdaterad, 2024-09-15, info@gratis-pengar.se

Nu har jag legat på nästan exakt 3 075 000 kr under 90 dagar. Börsen har gått upp och ned och vi har hunnit med några rejäla ras. Portföljen har backat något men tackvare månadsspar så ligger jag kvar på samma nivå. September brukar vara en dålig månad och så har det varit nu också men jag hoppas mycket på hösten som brukar vara väldigt bra. Portföljen landade på 3 080 tkr kr denna gång vilket känns helt ok. Jag har byggt upp en egen pengamaskin som består av ett gång utdelningsaktier som ligger hos Levler (annonslänk). Jag har precis lagt ner mitt robotrace och håller på och säljer av de olika robotarna. Jag kommer att behålla Lysa som enda robot eftersom den har gått så bra. De andra säljer jag av och flyttar över pengarna till Levler för att köpa olika indexfonder. SaveLend och Kameo är två tillgångar som jag också håller på och tar bort från min portfölj men det tar en fasligt lång tid att få loss dessa pengar. Jag får inte loss mer än någon tusenlapp här och där.

Vill du läsa mer om någon av de förvaltare som nämns på denna sida så recenserar jag alla förvaltare som nämns på denna sida här.

Min portfölj

Denna månad kommer ingen detaljerad lista utan enbart en summering på de olika investeringstyperna. Värt att notera är att vi har minskat våra kontanter och köpt fonder för en del pengar istället för att ha dom på banken.

Kontanter vs investerat

Jag har hela tiden koll på hur mycket pengar som vi har på börsen och hur mycket pengar vi har på banken. Vi tycker att ca 20% av våra tillgångar bör finnas lätttillgängliga för att kunna renovera, resa, byta bil eller liknande. Vi har en stor köksrenovering som vi planerat in de kommande året så av den anledningen ser jag ingen större vits med att investera alla pengar på börsen. Under 2023 var våra intäkter bra och jag hann inte direkt investera pengarna i den takt som de kom in helt enkelt. Det och det faktum att vår son hade cancer gjorde att vår planering gick lite snett. Tanken var att vi skulle renovera köpet redan hösten 2023 men våra planer blev lite annorlunda än tänkt från 202306 och frammåt.