Gängkriminella poliser dömda

Två poliser har döms till fängelse för grovt tjänstefel och brott mot tystnadsplikten. Den ena dömdes fängelse i två år och den andra till fängelse i ett år och sex månader. Åklagaren ville ha hårdare straff men tingsrätten valde att gå mildare fram. Det har haft samröre med gängkriminella och döms nu av Södertörns tingsrätt till fängelse. Poliserna skulle arbeta med att infiltrera de kriminella gängen men något gick snett på vägen och de samarbetade med gängen istället. De började hantera narkotika åt gängen och ett stort parti narkotika hittades i en av de dömda polismännens kassaskåp hemma. Vidare så har de läckt information till gängen av känslig natur. Dessutom försökte de rektytera ytterligare en polis till sin lilla sidoverksamhet men det lyckades dock inte. I samband med den misslyckade rekryteringen så försatte man polismannen för livsfara.

Denna nyhet är extra smärtande för mig eftersom jag känner den ena polismannen. Jag har umgåtts med honom en del och genom åren har vi stött på varandra flera gånger. Han är någon utstrålar trygghet och värme. Han är den sista som man tror skall börja samarbeta med gängkriminella. Men man glömmer ibland bort de enorma pengarna som finns i den kriminella värden. De stora summor som de kriminella rör sig med gör det allt svårare för allt fler att tänka på att vara goda hela tiden. Om man bortser från min personliga relation i detta fall så är det också extra oroväckande att de gängkriminella lyckats köpa två poliser på detta sätt för den riktigt stora frågan nu blir ju hur många svenska poliser är köpta? Båda poliserna är svenskar utan invandrarbakgrund vilket visar att ingen är fri från misstanke längre.

Källa

Gängkriminella poliser döms till fängelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *